resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 20195
    sevdiğimiz hocamız ancak kendisinin özellikle potansiyelli gençlerin yetiştirilmesinde eksikleri olduğunu düşünüyorum. alttaki mesajlarda abuk subuk atarlı cevap vermek yerine araştırıp örneklerle açıklama yapmayı tercih etmeniz dileğiyle.
    benim kastım gençlere şans vermek değil zaten genç yetiştirmek de bu değil. gençlere şans veriyor ama onların oyunlarını geliştirmesini sağlayamıyor gibi.
    şimdi öncelikle örneklere bakalım:
    1- emre çolak : türkiye seviyesi için yetenekli bir isimdi. bir sezon boyunca oynadı ama kaybolup gitti. bu durumda kendisinin takım oyunu kabiliyetlerinin gelişememesi ve oyun görüşünün zayıf kalması etkiki oldu sanki.
    2- semih kaya : hatırlayacağımız üzere ulfa varken şahane oynayan, yeni kaptan olmasını beklediğimiz bir gençti ama bir sezon sürdü büyüsü. ulfa gitti semih bitti.
    (bu noktada genç oyuncu örneği aklıma gelmedi özelden yazan olursa eklerim.)
    3- ozan: sadece yarım sezon oynayıp satılan bu oyuncumuz genelde hızı ve ilk müdahalesi ile öne çıktı. bunlar da zaten stoper olarak yetişmesine bağlı doğal özellikler. oyununa katkı sağlandığı söylenemez.
    4-emre belözoğlu : kendisi bizim takımdan yetişen en yetenekli futbolcu. onun yetişmesinde asıl payın hagide olduğunu düşünüyorum şahsen. tezime karşı tek argüman kendisi olabilir ama hocanın payı mı büyük haginin payı mı büyük bilemiyorum kabiliyetlerinin oyun bilgisinin vb gelişiminde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın