• 480
    diagne'nin satisi ve yerine gelecek forvet oyuncusunun kim olduguna bagli olarak orta saha transferinin yapilacagini dusundugum, hepimizin heyecanla transfer edilecek oyunculari bekledigimiz 2019-2020 sezonu yaz transfer dönemi.

    burada da tabii hocanin orta saha kurgusunu nasil yapmak istedigine bagli olarak kafasindaki sistemi tahmin edebiliriz. zira merkez orta saha icin su ana kadar ismi gecen isimler, mevkii ve oyun yapilari geregi en azindan iki farkli kategoride degerlendirileceginden, fatih hocanin kafasindan gecenleri net olarak bilemiyoruz.

    schneiderlin, cuellar, vs... gibi bir oyuncu alinacaksa, 4-1-4-1 oynayacagimizi ve kadro muhendisligimizden dolayi da bu sistemin uzerinde cok fazla degisiklik yapamayacak konumda kalacagimizi dusunuyorum.

    fred, duncan, wanyama gibi bir oyuncu alinacaksa, hocanin 96-2000 donemindeki gibi bir orta saha kurgusu ile oynayacagini dusunuyorum. yani asimetrik bir 4-1-4-1 duzeni, ama oyun icinde surekli hareket halinde olan ve yer degistiren oyuncularla, rakibe gore sekil alan, duruma gore 4-4-2 ve 4-4-1-1'e evrilebilen bir sistem.

    eger diagne, bahsedildigi gibi 14-15 milyon euro gibi bir fiyatla satilir, yerine de bonservis verilmeyecegi konusulan falcao transfer edilirse, diagne'den gelen paranin ffp'den dolayi kalan kullanilabilir kisminin tamamini orta saha transferine harcayabiliriz.

    ikinci bir ihtimal ise, tabii diagne'nin satilmasi sartiyla, orta saha transferini yine kiralik + satin alma opsiyonlu halledip, kalan paranin tamami ile samatta'nin bonservisini alarak, ileride falcao - samatta ve hatta bazen babel - falcao - samatta gibi varyasyonlari gorebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın