• 11
    öncelikle türk medyasında bir galatasaray lobisi olmasına ihiyacımız yok. lobi uluslararası arenada gerekli ve etkili bir güçtür. ülke sınırları içinde oluşan bir medya lobisi ancak nefret oluşturur. çoğunlukla da komik duruma düşülür. siyasi anlamda bu duruma (nefret edilme, tutarsızlık, komiklik durumu) düşen bir çok örnek verilebilir. spor kulübü olarak da örnek net ve tartışmasızdır: (bkz: fenerbahçe spor kulübü)

    türk'ün türk'e propagandası, başarılı olduğu sanılsa bile, sizin ancak kör ve bağnaz bir yığına dönüşmenizi sağlar. mükemmel bir örnek için: (bkz: antu.com)

    galatasaray özelinde ise (lobi) an itibariyle düştüğümüz yanlış durum teknik direktörümüz fatih terim'e soru sormaktan çekinen ya da hocayı eleştirmekten korkan gazeteciler ve muhabirlerden kaynaklı. aslında bu temelde bizim bir sorunumuz değil, daha çok gazetecilik mesleğinin ülkemizde düştüğü acı durumla alakalı. türkiye'deki gazeteciler özellikle teknik direktörleri ya itibarsızlaştırmaya ve kendilerince aşağılamaya çalışıyor (tudor, riekerink, mancini vs.) ya da korkudan soru soramayıp, her fırsatta şişiriyorlar.

    bu, birçok galatasaray taraftarı (fatih terim fanboyları) için üzerine düşünülmemiş ya da onları rahatsız etmeyen bir durum olabilir. bence üzerine düşünülmeli ve böyle bir durum (fanboy olalım ya da olmayalım) bizleri de rahatsız etmeli. böyle olursa emin olun, her şey daha güzel olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın