• 19
    fizikten kasıt sadece kol kası algılanmasın.

    güç
    --------
    kol ve omuz kas grubu ; ikili mücadelelerde devamlı çimi yeme diye
    bacak kas grubu; topa istediğin şiddette vurabilmek için lazım. topu yetiştirememe korkusundan olanca gücünle abanıp sabri gibi dağa taşa vurmayasın diye. birde belki maçlarda sıçraman falan gerekir orada da lazım olur.
    karın kası; malum koşu esnasında bacağı çekmek gerekiyor ya orada işe yarıyor. sırtınıza rakip abandığında ondan kurtulmanıza da ciddi katkısı olur demedi demeyin.
    sırt, kanat ve omuz(trapez) kas grubu; kol çekme, itme, sıçrama, iteleme, kakalama vs. kol ile ilgili ne yapıyorsan buna ihtiyacın olacak.

    dayanıklılık
    -------------
    maçta enerjinin kullanma süresi. önünde boş alanı görürsün ama depara kalkacak yakıt yoktur depoda. topa yetişemezsin, sıçramaya bile üşenirsin.

    çeviklik
    ----------
    iyi değilsen sağından soluna dönerken mevsim değişir. ama iyiysen son sürat çizgiye giderken bir anda içeri dönersen defans da olduğu yerde kalır.

    hız ve hızlanabilme
    -----------------------
    avantajlarını söylemeye gerek yok zannedersem.

    fizikte daha benim burada yazamadığım, bilmediğim veya yazmayı unuttuğum bir sürü olay var tabi. kimi futbolcu genetik olarak şanslı doğmuştur az bir çalışmayla bile % 80' ne gelebilir. kimi ise şansızdır kıçını da yırtsa % 60'ı ancak görebilir.

    bu konuya geyik olarak bakanlar da futbolcu olsalarmış yetenekli ama yeterince çalışmadığı için atanamamış messi grubuna katılacaklardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın