• 21743
    maaşlara göre bir kadro mühendisliği yaparsak şöyle bir şey ortaya çıkıyor:

    kilit oyuncu beş tane olmalı. muslera, fernando, belhanda, feghouli ve babel bu grubu oluşturuyor şu an için. yıllık maaş yükü 2,5-3 arası olmalı. yani bize toplam maliyetleri 12,5-15 milyon arası olmalı bu grubun. buraya bir oyuncu almadan mutlaka bu gruptan birisini göndermeliyiz. fernando-banega takası ve yeni forvet için diagne'nin gidişinin beklenmesi çok doğru kararlar. bu gruba alınacak bir oyuncu bile kadro maliyetimizi çok artırır. şu an için yaklaşık maliyetleri 17 milyon avro.

    ilk on bir seviyesinde on tane futbolcumuz olmalı. marcao, luyindama, mariano, linnes, yuto, donk, diagne, kostas, emre a. ve orta saha.

    bu gruba içlerinden birisi gitmediği müddetçe bir transfer yeterli. 9 oyuncunun bize toplam maliyetleri şu an için yaklaşık 18 milyon avro. kişi başı 1,5-2 milyon yani toplamda 15-20 milyon avro olması gerektiğini düşünürsek maaşlar ideal durumda.

    rotasyon için birisi kaleci olmak üzere sekiz oyuncu yeterli. ismail, şener, ahmet, emre t., ozornwafor, jimmy, adem ve selçuk.

    şu an için kadromuz bu şekilde şekillenirse 23 kişiden oluşuyor. kadro kısıtlaması yaşadığımız bu yıllarda bu kadro yeterli olur. ahmet ve ismail yerine daha iyileri bulunursa değerlendirilebilir. bu isimlerin bize maliyeti yapılacak transferle birlikte 7 milyon avroyu bulmuyor. zaten bu gruptaki oyuncuların kişi başı yıllık maliyeti 750 bin avro civarında olması lazım

    5 kişi de alt yapıdan çıkan gençlerden tamamlanmalı. 28 kişilik lig kadrosu ve 23 kişilik uefa kadrosu için ideal bir kadro mühendisliğine imza atmışız.

    yunus ve ömer b. devam edecek mi bilmiyorum ama ikisinin de çok fazla bir maliyeti olmayacaktır. yapılacak forvet ve banega transferleri karşılığında gidenler de olacağı için kadro şişmeyecek ve yıllık kadro maliyetinde büyük bir değişiklik olmayacaktır.

    bir zamanlar (2014-2017 arası) çöp yığını olan ve 65 milyon avroya düşürmeye çalıştığımız kadromuz artık çok daha kaliteli ve yıllık maliyeti 45-50 milyon avro arasında. enseyi karartacak bir durum yok.

    bu kadroya bir yabancı alırsak 15 yabancıya ulaşıyoruz. en büyük sıkıntımız bu. bu konuda da ozornwafor kiralanıp bir yerli stoper takviyesi yapabiliriz. ya da donk'u stopere kaydırıp orta sahaya bir türk alabiliriz.

    kadrodaki yerlerine göre numara vererek eksik ya da fazla bölgeleri tespit edelim:

    1- muslera
    2- mariano
    3- yuto
    4- marcao
    5- luyindama
    6- fernando
    7- feghouli
    8- orta saha
    9- diagne
    10 -belhanda
    11- babel

    12- ismail
    22- linnes
    13- emre t.
    14- ozornwafor
    15- ahmet
    16- donk
    17- yunus
    18- selçuk
    19- kostas
    20- emre a.
    21- jimmy

    23- batuhan
    24- gökay
    25- şener
    26- celil
    27- kanat
    28- adem

    özetle; kadronun şu anki durumunda birisi as birisi yedek 2 adet orta saha transferi öncelikli olarak yapılmalı. diagne transfere kaynak olması için gönderilmeli ve bir adet scout kaynaklı forvet transferi yapılmalı. diagne gitmezse belhanda ya da feghouli'yi satmak zorunda kalabiliriz ve kadroyu şekillendirmek için daha fazla transfer yapmak zorunda kalabiliriz.

    hatalarım için şimdiden özür dlierim. umarım faydalı bir çalışma olmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın