• 21647
    transferde artık kısa değil uzun vadeli düşünmek zorundadır, 30 yaşına gelmiş ve 30 yaşını geçmiş oyunculara para vermek gibi bir lüksü kalmamıştır.

    yıllardır takıma devamlı olarak kariyerinin son kontratını alacak ve istesen de sattığın vakit iyi bir bonservis getirisi olmayan oyuncular geldi. bu oyuncularla avrupa’da başarı da elde edemedin, yerel ligde elde ettiğin başarılar da finansal olarak büyük getiriler sağlamadı. ligin kalitesi desen zaten yerlerde, yayın gelirleri diğer avrupa ülkeleriyle boy ölçüşemiyor, takımlar formalarına sponsor dahi bulamıyor.

    bu durumda senin yaptığın transferlerde parayı doğru ata yatırman gerekiyor. mesela günü kurtarmak için 2-3 tane 30 yaş ve üstü adam alacaksan, sonraki 5-6 transferin bunun tersi olacak. mesela bruma transferi buna güzel bir örnektir. belki hedeflenen potansiyeline ulaşamadı ama yine geldiği paradan 1-2 milyon daha fazla getirisi olacak şekilde satmayı başarabildin. para kasaya dönmüş oldu.

    bunun yapılmaması durumunda fenerbahçe ve beşiktaş’ın şu an bulunduğu mali dar boğaza girmemiz kaçınılmazdır.

    teknik ekibin, yönetimin ve scout ekibinin artık bu standardı yakalaması gerekiyor. marcao, luyindama ve diagne transferi bu açıdan ümit verici.

    yönetimden birisi buraya bakıyorsa açık çağrıdır, artık lütfen geçmişteki hataları tekrarlamayın, yoksa finansal açıdan çok çalışarak geldiğiniz bu noktadan hızla ve geri dönüşümsüz şekilde düşmeye başlarsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın