• 21645
    --- alıntı ---

    galatasaray şampiyon olmasına rağmen kulüp değerinde kayıp yaşadı – nedenleri

    genelde galatasaray’ın oyunu bu sezon çok istikrarlı değildi. maçların çoğu bireysel hareketlerle kazanıldı. bunların en büyük payı sofiane feghouli’ye sahip. ama değeri ileri yaş nedeniyle sadece 5 milyon’dan 7 milyon’a yükseldi.

    aynı zamanda henry onyekuru’da bu istisna hareketlere sahip. hızıyla, ve şut becerisi olağanüstü. değeri 10 milyon’dan 13 milyon €’ya yükseldi ve böylece süper ligin en değerli ikinci oyuncu haline geldi.

    şampiyonluğun üçüncü mimarı kalesinde devleşen fernando muslera. müthiş reaksiyonlarıyla bu takımı başarıya taşıdı. yaşı 33, ama birçok genç kalecilere taş çıkarır. manevi değeri ödenmez, ama piyasada değeri yaş nedeniyle düşer.

    galatasarayın kadrosunda 14 değer kaybı, 8 değer kazancı bulunuyor. 3 kişinin değerleri de kalıyor. galatasaray’ın ilk 11 iyi ama yaşlı. sorun burda zaten. genç isimlere fazla şans verilmedi, ozan kabak hariç. yedek oyunculardan, linnes’ten başka, kimse kendilerine dikkat çekemedi.

    mbaye diagne’nin değeri 8 milyon €’dan 9 milyon €’ya yükseldi. performansı düşüktü, takıma doğru dürüst entegre olamadı. galatasaray’da attığı 10 gol’den yarısı penaltıdan. bize göre bonservisi değerinde daha yüksek. eğer daha üstün bir bonservis ödenirse, ya arabistan’dan ya da çin’den gelir. avrupa kulüplerinden gelmez.

    böylece galatasaray’ın geçici değeri 93,3 mil. €’dan 89,6 mil. €’ya düştü. süper ligin en değerli takımı kalıyor.

    https://www.transfermarkt.com.tr/...eri/view/news/337449

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın