• 1980
    anlamadıkları şey şu, yabancıyı sınırlamak yerli kalitesini arttirmayacak. yerli oyuncuların ceplerini daha çok dolduracak.
    yeni haliyle düzenlenmesi istenen şampiyonlar ligi sistemi için kimin söylediğini hatırlamadığım bi söz var. tam o durum.
    "bu yeni sistem klüpleri zengin etmeyecek, 7 tane ferrarisi olan oyuncu 10 tane alacak" bizim burda da bi anda yerli oyuncu patlaması olmayacak , 500bin lira alan adam 500bin euronun tl karşılığını isteyecek.en çok karşı çıkması gereken maddi olarak bombok durumdaki anadolu klüpleri, her şeyim hıyar diyene onlar koşuyor bi avuç tuzla. çok acayip.

    ulan yerli tesvik sistemi geldi son yabancı düzenlemesiyle, klüpler kadrodaki ekstra yabancı için odeyecekleri ve bu havuza aktarılacak "miktar" klüplere fazla geldi diye once düşürdüler, sonra ki durumu belli değil.

    şu sistem daha verimli nası hale gelir diye düşünmek yerine nelerle uğraşıyoruz arkadaş. toplanacak meblaaları arttır ,sezon başı yayın gelirinden peşin düş, ordan sonra da paraları haftalık yapılacak puan hesabına göre klüplere hemen dağıt ki, adamlar bi nebze de yapmaya çalıştıkları şeyden maddi kazanç da sağlayabilsinler. 15 yabancı için 6 milyon ödeniyosa, 16 milyon yap. ama uygula bunu.

    git alt yapı zeminleriyle uğraş(bizim bu sene bi göztepe u21 maçı var, zannedersin 1935 yılındaki bi sahada oynanıyor, tarla gibi bi yer), alt yapı çalışmalarını destekle. antrenörlerin eğitim almasını sağla. yurtdışında bu konuda yetkin akademilerle klüpler arasında köprü ol. hayvan gibi bütçen var, git eşit şekilde alt yapı yatirimi konusunda klüplere destek ol. alt yaş gruplarında milli takım bazında profesyonel alt yapı kadroları kur, teknik direktörden bağımsız. 5 sene içinde türk futbolu daha iyi yerlere gelmezse gel suratıma tükür.

    türkiye futbol federasyonu, türkiyede ki futbolla çok alakalı değil aslında. en temel problem bence burda.

    .
App Store'dan indirin Google Play'den alın