• 21654
    ffp sebebiyle boşta olmayan veya çok büyük potansiyeli olmayan hiçbir yerli oyuncuya bonservis vermemesi gereken takım.
    2019-2020 sezonuna girerken diagne’nin 15 milyon euro’ya satıldığını varsayarsak
    -3,5 milyon euro luyindama bonservis ödemesi sebebiyle elimizde kalan para 11,5 milyon euro.

    portekiz’in dibindeki bir takımın stoperini bile* 3,5 milyon euro’ya alabildiğimizi düşünürsek takımın ihtiyacı olan ilk 11 için en az 1 forvet ve 2 merkez orta saha oyuncusu için 11,5 milyon euro yeter mi veya yetse de aldıklarımız bizi tatmin eder mi emin değilim.

    dolayısıyla vaziyet bu iken üstüne rotasyon için sözleşmesi devam eden yerli oyunculara para harcamamız imkansız.
    her zaman savunduğum gibi ffp anlaşması boyunca galatasaray futbol takımı yerli oyuncu ihtiyacını absürt bir örnek olmadığı sürece* altyapısından karşılamak zorundadır.

    elimizde tüm alt kategorilerde şampiyon olmuş bir yapı var. o çok övülen trabzonspor’un gençlerinin de oynayıp şampiyon olamadıkları ligler bunlar.
    dolayısıyla altyapımızdaki tüm oyuncuların işe yaramaz olduğunu iddia etmek komik olur.

    bana göre şans verilip üzerlerine düşülmesi halinde önümüzdeki sezondan itibaren direk rotasyona girip katkı verebilecek en az 5 oyuncu var. bu oyunculardan sene başı kampına götürülenlerle 5 yıllık sözleşme yapıp yerli rotasyonumuzu problem olmaktan çıkarmalıyız.
    trabzonspor’un zorunluluktan yaptığını biz de yapmak durumundayız. maalesef hem yabancı hem de yerli oyuncular için fenerbahce gibi bonservis veya imza parası ödeyip duracak ne halimiz var ne de lüksümüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın