• 426
    (bkz: #2660403)

    biraz geç olacak bu sefer ama, ikinci devrede 13. haftanın panoraması bu şekildeydi. ikinci devrede 14. haftanın sonunda ortaya çıkan puan durumu ise;

    https://gss.gs/9Y3.bmp

    galatasaray kendi evinde beşiktaş'ı 2-0'la geçerek liderliği başakşehir'den, ikinci devrenin liderliğini de 1 hafta devrettiği beşiktaş'tan devralırken şampiyonluk için dev bir adım attı. haftaya lider giren başakşehir ise yine puan kayıplarına 'devam' dedi, ligin düşüşteki ekiplerinden olan sivasspor'la deplasmanda golsüz berabere kaldı. bu skor, başakşehir'in son 6 haftadaki puan kaybını ise 12 puana çıkarırken sivasspor da kümede kalma yolunda çok önemli bir puanı hanesine yazdırdı. ikinci devreye müthiş bir giriş yapan, ilk 13 haftada 10 galibiyet 3 beraberlikle 33 puan toplayan ve bol gollü maçlara imza atan beşiktaş ise 13 maçlık yenilmezlik serisini ezeli rakibi galatasaray karşısında bıraktı. ayrıca 15 maçtır gol atan beşiktaş da bu serisine de son verdi.

    bb erzurumspor kendi evinde bursaspor'u 2-0'la geçerek kümede kalma yolunda dev bir adım attı. bursaspor da iyice ateş hattına gerilerken önünde zorlu bir fikstür onları bekliyor. kümede kalmak istiyorlarsa 33. haftada evlerinde oynayacakları göztepe maçını mutlaka kazanmalılar.

    göztepe de tıpkı bb erzurumspor gibi çok önemli bir nefes daha aldı, evinde antalyaspor'u 4-1'le geçerek küme düşme hattından biraz daha uzaklaştı.

    yeni malatyaspor ise eski hocası erol bulut 'un gidişinden sonraki 2. maçını da akhisarspor karşısında 0-2 'yle kazandı ve yeniden 5. sıraya yükseldi. akhisarspor için artık küme düştüler diyebiliriz. kalan 3 maçını da kazansa 36 puan yapıyor ki bu en iyi senaryo bile kendilerini ligde tutmaya yetmeyecek muhtemelen.

    bunun dışında ankaragücü-rizespor karşılaşması da çok keyifli bol gollü bir maça sahne oldu. maç bir ankaragücü'ne bir rizespor'a gitti geldi, rizespor ilk devredeki çok iyi futboluna rağmen beraberliği son dakikada ancak penaltıyla kurtarabildi. 2-2'lik skorla taraflar 1 puanı paylaştı.

    bir diğer gollü maç ise alanyaspor-konyaspor oldu, konyaspor 2-4 kazanarak tam 11 hafta sonra kazandı ve derin bir nefes aldı.

    trabzonspor ise evinde kayserispor'u 4-2 mağlup etti. bu maç da çok zevkli geçti, trabzonspor iyi futboluna rağmen basit hatalarla skoru koruyamayıp 2-0'dan 2-2'ye getirse de maçı 4-2 kazanmayı bildi ve bu hafta kaybeden beşiktaş'ın 3 puan ensesine yapışarak 3. lük iddiasını devam ettirdi. trabzonspor kalan 3 haftada 9 puan alırsa ligi 3. sırada tamamlamayı garantileyecek.

    son olarak, fenerbahçe de deplasmanda kasımpaşa'yı 1-3 yenerek tam 12 maç sonra deplasmanda kazandı ve alt sıralardan bir nebze de olsa uzaklaştı diyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın