resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 19628
    sık sık burada yazıldı. hoca bu sezon çok formsuzdu. çok haklı bir tespitti. 10 maç ceza yemesi ve babasını kaybetmesi de tuzu biberi oldu işin.

    galatasaraylılar için artık klişe olmuş bir laf var. ''kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin''. fatih terim 5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçından sonra basın toplantısında bunu hatırlattı bizlere. bizim için klişeleşmiş bu laf aslında fatih terim'in futbol hayatının kısa bir özeti. aşırı inatçı ve asla vazgeçmeyen bir karakter. geçen sezon şampiyonluktan olma uğruna gomis'e penaltı attırmaya devam ettirmesi bunun en büyük örneklerinden birisiydi.

    evet tüm sezon formsuzdu ancak 5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçı'nda aşırı formdaydı. ilk 5 dakikadan sonra oyunu orta alanda baskın oynayan beşiktaş ele geçirdi. 25. dakikaya kadar bize pas yaptırmadılar. bütün orta saha ve savunma oyuncularımızı pas hatasına zorladılar. o süre içerisinde başarılı da oldular. fakat bir zayıf nokta verdiler. fatih hoca bunu 25. dakikada anladı ve ilk tehlikeleri o zayıf noktadan oluşturmaya başladı.

    beşiktaş oyunun orta alanında kalabalık oynuyordu. oyunu dar alanda oynarken kanatlarda büyük açıklıklar veriyordu. elimizdeki en önemli koz henry onyekuru oldu. 25. dakikadan sonra sol kanattan tehlikeli kontralar yaratmaya başladık.

    attığımız iki golde de kanatlardaki büyük boşluklardan faydalandık. orta alanda ise fatih hocanın devre arasında yarattığı yeni tandem olan marcao-luyindama ikilisi ve geçen sezon küllerinden doğurduğu ryan donk ile sağlam kaldık.

    maçın en önemli hamlesi bütün sezon yokları oynayan fernando reges'in 8 numara pozisyonuna geçmesiydi. arkasında sağlam bir savunma ve ryan donk olunca reges hücuma çok rahat destek vermeye başladı. attığımız iki golde de sürpriz 8 numaramız baş roldeydi.

    birçok galatasaraylı vazgeçti fakat fatih hoca vazgeçmedi. bu sezon tribünler de çok formsuzdu. galatasaray yöneticileri bile genel kurulda sorunlar yaşadı. tüm camianın formsuz olduğu bir sezon yaşadık. fatih hoca en kritik anda sazı eline aldı.

    şampiyon olursak yine en büyük payı fatih hocadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın