• 211
    medyanın skor haberciliği ile yaptığı algı ile galatasaray'ımızın galip gelemediği, fenerin ölüsünün yettiği durumdur. ancak balık hafızalı olmayan insanlar bunun galatasaray'ımızın galip gelemediği değil, fernerbahçe'nin yenilmemesinin sağlanması ile gerçekleştiğini bilir.
    kadıköy'deki bazı maçlarda hakemin fenerbahçeyi koruması gerekmedi, biz kazanamadık doğrudur. ancak son yıllardaki maçların çoğunda hep hakemle kendisini kurtardı fenerbahçe. bazı maçlarda da balları tuttu doğruya doğru.

    kadıköyde bilmem kaç yıldır kazanamıyormuş da bilmem ne de... kafaya bunları takmamalıyız çünkü biz gerçekleri biliyoruz ki masabaşı işler olmasaydı bu seri çift hanelere bile çıkamazdı asla.

    14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçı her sezon başımıza gelenlerden bir örnek oldu. ve bu seferkinde iyice cılkını çıkarttılar. çünkü var vardı ve buna rağmen yine korudular. yediğimiz golde tekrarı izlerken feghouli'ye yapılan faulü gördüm ve "var'da iptal ederler bunu ve biz de en sonunda, adaletli şekilde bir yönetim olduğunda fenerbahçe'yi yenebildiğimizi herkese ispatlayacağız." diye düşünürken bir baktım ali palabıyık gitti golü verdi.

    renktaşlar, bırakalım diğerleri skorlarla kendilerini kandırsınlar. biz gerçekleri biliyoruz ki öyle psikolojik üstünlük falan kalmadı hiç. tek kalan masa başındaki üstünlük.

    bizim bundan sonraki sezonlarda yapmamız gerekense, yine bir kadıköy'deki maçtan önce yine kazanamıyorlar kazanamayacaklar algısını oluşturmalarına izin vermemek.

    arkadaşlar bu maçta hakemle kazanan taraf biz olsaydı aynı pozisyonlardan sonra, inanın şu an medya hakem olmasaydı kazanamazdı galatasaray algısıyla kollanan takım yapılıyorduk. ama bizim aleyhimize yapılınca dikkat ettiyseniz hakemle fenerbahçe kendisini kurtardı falan demiyorlar, galatasaray'ın oyununa eleştiri yapıyorlar. algıyı "galatasaray kazanamadı" olarak şekillendiriyorlar.

    ufak tefek hatalar da söz konusu değil ki bahane ediyoruz diye kızsınlar. basbaya maçın skoruna etki etti hakem.

    galatasaray'ın futbolunu eleştir eleştir de bu maçı kazanamamamızın sebebi olarak sadece bunu gösterme algısına girmesin basın. derbilerde sadece futbol değildir kazandıran. 6-0 kaybettiğimiz maçta da kötü oynamadık ama adamlar her geldiğinde gol attı. şansları vardı. tek kale oynadığımızda johnson'un saçma golüyle yenildiğimiz maç da şanstı. ama 14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçı'nda şanslarının adı ali palabıyık'tı.

    neymiş iyi oynamamışız da kazanamamışız. yahu arkadaş sana ne biz nasıl oynadık! adaletli bir ortam olur, ya da bu kadar bariz bir kollanma olmaz da biz de deriz ki iyi değildik. işte o zaman oyunumuza odaklanırdık.

    bu maçtaki durum 10 şubat 2019 galatasaray trabzonspor maçı'ndaki gibi olup 3-1'lik maçı 3-2'lik skora getirecek bir pozisyon olsaydı olasılıklar üzerine konuşurduk. net şekilde maçı alırdık diyemezdik. ama 14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçı'nda doğrudan 2 puanımız çalındı. olasılıklar değil kesinlikler vardı maçta.

    14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçı'nda doğru bir futbol oynadık bence. maçı berabere bitirmeselerdi, kazansaydık o zaman kötü mü oynadık diyecektik? "kadıköy'de doğru futbol oynadık sakin kaldık golü bulduk ve istediğimizi aldık geldik." derdik. kadıköy'de şimdiye kadar çok daha iyi oynadığımız maçlar oldu daha baskın ve daha atak oynadık da noldu? atacağız derken yediğimiz gollerle kazanamadık hep. iyi oynadık ama doğru oynamamıştık.

    kadıköy'de iyi oynarsan goller atabilirsin ama 3 puan alamayabilirsin; fakat doğru oynarsan kazanabilirsin. kazanacaktık ama hakem göstere göstere maçı berabere bitirdi.

    kısacası; renktaşlarımız kazanamıyoruz orada diye üzülmesin, ki bu yüzden üzüldüklerine de inanmıyorum. üzüldüğümüz bir şey varsa o da puan kaybedip şampiyonluk için avantajlarımızı tepmemizdir.

    "galatasaray kadıköy'de bilmem kaç yıldır kazanamıyor, kazanamaz da." söylemi de algıdan başka bir şey değildir.
    skorda gerçek ama içerikte yanlıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın