• 30
    mircea lucescu'nun verdiği sezon ve yine lucescu'nun verdiği maç. 2000-2001 sezonundaki kadromuz gelmiş geçmiş en kaliteli galatasaray kadrolarından biriydi. kazanma alışkanlığı olan bir camia olmuştuk. lakin okan buruk ve emre belözoğlu'nun sinsiliğine, yeniçerilerden etkilenen lucescu'nun mario jardel'e takması eklenince bu sezonu şampiyon olarak tamamlayamamıştık. yoksa aziz yıldırım'ın şaibeli hamlelerinin bile sonuç vermeyeceği bir sezon olacaktı.

    maça değinmeden önce birkaç hafta geriye gidelim. bu maçtan önceki birkaç maçta lucescu, en büyük gol umudumuz jardel'i yedek bırakmıştı. savunması da, "takım arkadaşları arif ve serkan'la daha rahat oynadıklarını söylüyor" olmuştu. fenerbahçe karşısına da jardel'i yedek bırakarak çıkmıştı. bir diğer hücumcu arif erdem de yedekti. rakip takımın hocası mustafa denizli ise tam tersine maça iyi hazırlanmıştı. 2-0 geriye düşmüştük ama arif ve jardel oyuna girmiş, rakibin kalecilesi rüştü reçber sakatlanıp yerini oğuz dağlaroğlu'na bırakmıştı. bir gol bulmuş, skoru 2-1'e getirmiş, gayet iyi de oynayarak baskı kurmuştuk. lucescu malesef yedekleri vedat inceefe, bülent akın, ahmet yıldırım, emre aşık gibi savunmacılarla doldurmuş; yine yeniçerilerin etkisiyle mandinga dos santos marcio'u kadroya almamıştı. çaresiz kalınca oyuna emre aşık'ı sokup, maçı izlediğim kahvehanede epey küfür yemişti. ve hem maçı hem de ligi kaybetmiştik.

    sorsanız lucescu 2001-2002 sezonunu güya güçsüz ama bence hiç de güçsüz olmayan kadroyla şampiyon tamamlamıştır. ama bu sezonu da elleriyle vermiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın