• 560
    yıllardır savunulan, hak verdiğimiz bir husus vardı. dinazorlar böyle böyle; ama genç nesil aslan gibi geliyor. peki sonuç ne?

    bakın bir sınavda yüksek sayıda net yapan öğrenci olduğunuzu düşünün. kabataş, pertevniyal, galatasaray, cağaloğlu, istanbul erkek, beşiktaş veya bir başka anadolu lisesine kayıt yaptırırken kıstasınız nedir? saygın bir eğitim kurumu olması, yabancı dil eğitiminin kalitesi, üst düzey bir öğrenci grubuna dahil olmak vs.

    ya bir sınavda başarılı olup bu lisede okumaya hak kazanmış çocuğun galatasaraylı olma şartı mı var? yok.
    lisede okuduğu süreç sonunda kendilerinden olmayanı cahil, cühela olarak görecek şekilde beyinleri yıkanıyor mu? evet.
    fanatik beşiktaşlı, fenerbahçeli olsa dahi mezuniyetin ardından genel kurul üyeliği kazanıp ömür boyu galatasaray'ı dibe çekmek için çaba gösterecek mi? evet.
    geçmişte bu fırsatı yakalayıp bunu uygulayanlara şahit oluyor muyuz? evet.
    mektebi sultani döneminde ayrı bir yeri olmasını kabul ederim. ancak şu anda diğer üst düzey anadolu veya fen liselerinden bir farkı var mı? yok.
    30 milyonun üzerinde seveni olan bir kulübün taraftar profilini ve kültürünü, yalnızca lise mezunları şekillendirebilir mi? hayır.
    pilav yiyip üç kuruşluk menfaat kovalayan çoğunluğun haddine midir bizim fark yaratan faktörümüz olmaları? hayır.

    zeki dediğimiz bu insan evlatlarının dursun özbek'i ibra etmeleri, desteklemelerini nasıl açıklıyorsunuz? inan kıraç'ın eline iplerini teslim etmiş bir çoğunluğun bu ülkede hangi açıdan yüz akı olduklarını anlamakta zorlanıyorum.

    artık sınırları çizme zamanı. artık birleştirici, sevecen ifadelerin zamanı bitti. bu kulübü bugünlere getiren taraftarıdır. sana, bana böcek muamelesi yapan insanların yuvalandığı yerdir an itibariyle. hayatına sadece bir eğitim kurumu olarak devam edecekse sözüm yok; ama artık kulübün üzerinden ellerini çekme zamanı geldi de geçiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın