• 1486
    şampiyon yapılmak istenmesinin sebebi basit olan kulüptür. katarlılara satılıp satılmayacağını bilemem, ilk motivasyonlarının da bu olduğunu zannetmiyorum zaten.

    gezi parkı olayları sırasında 3 büyük takımın/taraftarının birleşip istanbul united kimliğini ön plana çıkarması sonucu hükümet tarafından tabiri caizse bu kulüplerin üzeri çizildi. bunlara alternatif başka bir istanbul kulübü çıkarılmak istendi. gezi parkı olayları 2013 yılında gerçekleşti ve 2014 yılında ibfk resmi olarak kuruldu. zamanlama manidar(!).

    her zaman her platformda eski değerleri ve kültürleri yıkıp, yeni bir değer yaratma çabasında olan yeni türkiye'nin, cumhuriyet dönemi 3 büyüklerinin tahtını yıkmasa bile şöyle bir sallayıp göz dağı vermesi ve alternatif yaratması kadar normal bir durum yok. şaşırdık mı yani bu duruma? el atılmayan hiçbir sektör kalmadı ülkede, tabii ki futbolda da yeni türkiye'yi temsil edecek bir oluşum gerekiyordu. artık var. ben meseleyi bu gözle yorumluyorum. istikrarlı ve düzenli bir şekilde pohpohlanıyor ibfk. arkasında ülkenin ağababaları var. bu adamlar zaten istediği ihaleyi alıyor, istediği gibi at koşturuyor. bu kulübü satıp para kazanmaya çalışmaları komik bence. arkasındaki motivasyon, "ak parti döneminde gerçekleşti" denilen bir kulüp oluşturabilmek. ak parti ile özdeşleşmiş, yandaş kesimin destekleyeceği bir oluşum kurabilmek. istanbul united'a ayağını denk al, siz yoksanız bu var diyebilecek bir takım çıkarabilmek. tabii ki istanbul united ruhu kalmadı ama ne olursa olsun 3 büyükler bu ülkenin en köklü oluşumlarındandır ve arkasında milyonlar var. insanları buradan uzaklaştırıp, bir alternatif üzerinden futbola da egemen olmaya çalışıyorlar. ben bütün meselenin bu olduğunu düşünüyorum.

    futbol büyük kitlelere ulaşabilme ve etkileyebilme konusunda inanılmaz güçlü bir sektör. malum partinin burada da ipleri eline almak istemesi çok olağan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın