• 161
    madem bu yabancı sınırı meselesine bu kadar taktı bu propagandayı yapanlar, buyrun totoya loto o zaman.

    yabancı sınırı gelsin diyen bu arkadaşlar gerçekten kulüpleri düşünüyorlarsa, türk futbolcusunu ve futbolunu düşünüyorlarsa bu konudaki önerilerim şöyledir:

    1. her takım ilk 11'inde en az 2 ilk 18'inde toplam 4 olmak üzere 22 yaşından küçük ve kendi altyapısından çıkma genç futbolcu oynatmak zorundadır. her eksik oyuncu için ya 1 kişilik eksik kadro verilmelidir. ya da her oyuncu yerine türk milli takımında oynama koşulunu sağlayan en az 2 oyuncu olmalıdır. toplam kadro 28 kişiyi geçemez. 18 yaş ve altı oyuncu kadroya eklenmemiş olsa bile herhangi müsabakanın kadrosunda yer alabilir.

    2. hiçbir türk futbolcusunun maaşı veya bonservisi türk lirası haricinde bir para birimi ile belirlenemez. türküz hepimiz neden başkasının parasıyla ödeme yapalım değil mi?

    3. hiçbir türk futbolcusunun maaşı yıllık 3.5 milyon tl'den fazla olamaz. bu sayede yurtdışına çıkmak için para konusu önlerinde engel olmaz.

    4. hiçbir türk futbolcusunun bonservis bedeli yurtiçinde 10 milyon tl'den fazla olamaz. bu sayede yurtdışına satış konusunda daha rahat ederler.

    5. hiçbir türk teknik adamın maaşı yıllık 4 milyon tl'den yüksek olamaz. yurtdışına çıkıp vizyonlarını belki geliştirebilirler.

    6. 18 yaş ve altındaki yabancı futbolcular yerli statüsünde değerlendirilirler. en az 3 yıl ülkede futbol oynarsa türk vatandaşlığı hakkı kazanır. 21 yaşına geldiğinde türk milli takımını tercih ederse yerli futbolcu statüsünde değerlendirilir. aksi halde yabancı futbolcu statüsünde değerlendirilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın