• 156
    türk futbolunda belli aralıklarda sürekli insanların önüne konan propaganda.

    son birkaç gün içinde twiteer'da denk gelmiştim. şuan açık ara en rekabetçi ve kaliteli lig olan premier ligdeki takımların kadrolarındaki ingiliz olmayan futbolcuların oranı yüzde yetmişe yakın bir şeydi. keza çarşamba günü bayern münih karşısına çıkan ve ezici üstünlükle maçı tamamlayan liverpool'un kadrosunda 3 ingiliz futbolcu vardı.* ayrıca ingiltere son dünya kupasında yarı final oynadı ve şuan şampiyonlar ligindeki 8 takımdan 4 tanesi ingiliz.*

    insan gerçekten hayret ediyor. bizim futbolu yöneten odakların bilip, ingilizlerin bilmediği ne varda sürekli bu yabancı sınırı ısıtılıp ısıtılıp gündeme geliyor.

    ingilizlerin yaptığı gibi kaliteyi arttırmak adına futbolcu alımında yeni kriterler getirirsin anlarım da dünya üzerinde ki sınırların kalktığı, daha evrensel olabilenin her alanda başarıya daha yakın olduğu şu çağda türk futbolcu oynatacaksın diye kural getirmeyi hakikaten içime sindiremiyorum. çünkü biliyorum ki bu kuralı getirmeye çalışanlarda biliyor. eğer paramı alıp yatarım kafasında değilsen, bu işe emeğini, alın terini koyarsan, yeteneğin de varsa pasaportun bir önemi olmadığını onlarda biliyor. onlarda biliyor iskandinav ülkelerinden birkaç milyon euroya alabileceğin linnes ayarında bir beki yabancı sınırı geldiğinde herhangi bir anadolu takımından almak istediğinde sırf türk olduğu için kapının 6-7 milyon eurodan açılacağını. onun da linnes'in sahip olduğu iş ahlakına sahip olma olasılığı nedir muamma.

    ozan, çağlar, cenk, cengiz. bunların hepsi türk pasaportuna sahip son dönemde avrupa'ya iyi paralara transfer olmuş isimler. cengiz üç büyüklerde dahi değildi. başakşehirden roma'ya gitti. ozan yanlızca 5 ay oynayıp gitti. oynamak isteyenin de gitmek isteyenin de önünde hiçbir engel yok.

    türkiyedeki tüm sporseverlerin gördüğü salt gerçekleri bu kuralı getirmeye çalışanların görmediğini varsaymak çok inandırıcı gelmiyor. dolayısıyla bu propagandanın sürekli yapılmasın sebebi olarak aklıma tek bir şey geliyor. dil problemi olmadığı için türk menajerlerle çalışmak daha tatlı geliyor sanırım bazı kesimden insanlara.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın