resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 1138
    taraftarımızı artık anlamakta zorluk çektiğimi bana göstermiş oyuncumuzdur.

    soru: kasımpaşa’da iki yarım sezonda 30’dan fazla gol attı mı?
    cevap: evet.
    soru: orada olan burada olmayan nedir?
    cevap: trezeguet gibi hızla adam eksiltip ceza sahası içinde cagne’yi topla buluşturmak.
    soru: fatih terim cagne’nin durağan oyununu kabul eder mi? ona göre bir oyun sistemi kurar mı?
    cevap: hiç sanmıyorum.

    hah o zaman cagne kadar terim’i de eleştireceksiniz. cagne'ye “oğlum sen git orta sahada pres yap, topu kap, arkadaşına ver” derseniz, cagne bunları yapıp ardından son hızla ceza sahasına dalamayabilir. yani herkesin bildiği gibi adamın olayı o değil. diagne’den callum wilson, wilfred zaha olmasını bekleyen zaten futbol izlemesin bir zahmet. bu çocuğu alırken ceza sahası içi dışında bir şey oynamadığını ben biliyordum. zira geçen sezon ikinci devre arka arkaya 4 5 gol atınca kasımpaşa’yı izlemeye başlamıştım. çoğu golünü canlı izledim. hiç bir zaman orta sahalara gidip keko gibi top toplamakla falan uğraşmadı. en uçtaki defans oyuncusunun bir adım ardında, atak olmasını bekledi. atak yaratınca takım arkadaşları, ofsayt olmayacak en iyi noktada durdu ve ölümcül vuruşunu yaptı. adamın olayı bu. ona “neden böylesin” demek kadar saçma bir sorgu sual yok. “terim neden diagne’yi oynatamıyor”, “terim’in stili değilse neden diagne alındı”, “fatih terim, elinde çakılı iki santrfor varken neden aynı işlemeyen sistemde inat ediyor” gibi sorular sormak daha doğru bence.
    terim, inadından vazgeçip diagne üzerine oyun kurarsa oyuncumuz kopar gider. yoksa ipler kopma noktasına gelir.
    bu arada mitro da benzer profilde bir oyuncu. terim onu bu sistemde oynatsın o da patates olacaktır.
    terim oyununa jackson martinez, callum wilson, wilfred zaha, abel hernandez, chicharito gibi oyuncular daha uygundu. orta sahada top kapmaya yardımcı olup ok gibi ceza sahasına dalmayı yapabilen, maksimum hızı olan ve ara hızlanması da güçlü oyuncular. o profili 10 milyona almak imkansız.
    diagne’nin son hızı iyi gibi ama bu son hıza ulaşması için 80 metre falan gerekiyor. kısacası fatih terim sistemine uymadığı için kendisine kızılmasının mantıksızlığı ortadadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın