resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 18854
    tff ile devlet ile tersleşmesinin sebebi kendisinin siyasi yapısından dolayı değildir. milli takımdan ayrılmasından dolayı da değildir. milli takımdan ayrılmasına kadar giden süreç adamlar tayfa ve terim gerginliği ile noktalansa da bu da esas sebep değil sadece faktörlerden birisidir. hatta belki de sadece bardağı taşıran damladır. aşağıda yazacağım kısa ve öz şeyler için yazılı kaynak sunamıyorum zira basın bu konuda susturulmuş durumda. dolayısıyla ne soru soran, ne de sorsa bile yazan var. ancak isterlerse moderasyona bilgiyi nasıl ve kimden aldığımı, hangi sıfatla aldığımı ve bilginin kaynağının bu konudaki yeterliliğini sunabilirim. takdir onların.

    fatih terim türkiye futbol direktörü olarak atandıktan sonra ilk basın toplantısında "altyapılarda antrenör ve sporcu ilişkilerine dikkat etmeliyiz" dedi. ne demek istedi? terim'in burada bahsettiği olay çocuk tacizleri ile ilgiliydi. tabi basınımız onu tam olarak anlamayınca terim tekrardan açık bir şekilde bunu söyledi. bunun üstüne komisyonlar kuruldu, raporlar hazırlandı. uzun uzun uğraşlar verildi. peki sonra ne oldu? aranızda bilen var mı ne olduğunu? hiç açıklandı mı o raporlar, kişiler? hayır. durum o kadar vahimdi ki komisyon artık iş yapamaz duruma geldi. ellerini attıkları her delikten pislik çıktı ve çıkmaya da devam edeceği belliydi. milyonun üstünde lisanslı sporcusu olan* ve her gün, her alanda çocuk tacizleri ile karşılaşıldığı bir ülkede spor çok mu temizdi de o çalışmalar bitti? son olarak, eğer bu raporlar açıklansaydı, çözüm aşamasına geçilseydi acaba "ülke ve ülke sporu iflas eder" miydi? bu benim cümlem değil.

    ilk paragrafta belirttiğim bilgileri moderasyona gizli kalmak kaydıyla verebilirim. ya da isterlerse girdiyi de silebilirler. öğrendiğim günden beridir içimi kemiren bu bilgiyi paylaşmam gerekiyordu artık. başlar yanmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın