resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 9194
    kendisi takımımızda efsane diyebileceğimiz statüye ulaşmış bir oyuncudur. galatasaray'da geçirdiği tüm zamanlar içinde çok formsuz dönemler de, tek başına maç kazandıracak zamanlar da yaşatmıştır. 3 yıl daha da 5 yıl daha da kalsa büyük ihtimal bu şekilde ilerleyecektir. ben de taraftar olarak futbolu galatasaray'da bırakmasını isterim ve gerçekleşirse mutlu olurum.

    ancak, muslera'nın bize geldiği zaman olan 2011 yılından bu yana futbolda kalecilerin rolü ciddi anlamda değişti. büyük takımlar gerek yediği baskıdan kurtulmak, gerekse daha iyi oyun kurmak için kaleciyi adeta pasör bir savunma oyuncusu gibi kullanıyor ve bu özelliği şart koşuyor.

    muslera'nın ise geriden oyun kurma özelliği her sezon bir öncekine göre daha da körelmiş oluyor. istisnasız, 1 dakika harcıyor ve bekleyip bekleyip topu rakibe teslim ediyor. özellikle, yaptığı bu hata önde basan takımlar ile oynadığımız zamanlarda direkt kalemizde pozisyona dönüşüyor ve muslera ilerleyen yaşının dışında da hiçbir zaman gelişime açık bir kaleci olmadı, her zaman kendi bildiğini okudu. duran toplardaki zaafiyetine veya başarısız geriden oyun kurmalarına karşı hiçbir zaman çözüm üretmedi.

    kısacası, fernando muslera kaldığı süreçte her zaman bize yapacağı kurtarışlar ile maç kazandırabilecek potansiyele sahip bir kaleci olacaktır ama her geçen sezon modern kalecilik tanımına bir o kadar uzak kalacak ve kendisi yıllık 4 milyon euro gibi bir kaleci için yüksek bir para kazanıyor.

    nasıl ki, doğru kadro mühendisliği için sneijder ile, selçuk ile, drogba ile, gomis ile vedalaşabiliyorsak, muslera ile de güzel bir vedalaşma yapabilmeliyiz. kadro inşasında mutlak suretle geriden oyun kurabilme becerisi olan bir kalecinin bize daha çok fayda sağlayacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın