resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 351
    kendisinin olası 12-13 milyon euro'luk transferi "kasımpaşa'nın 650 bin euro'ya aldığı adama 13 milyon euro verecek kadar acizim, benden kat kat düşük imkanlara sahip kasımpaşa bile böyle bir oyuncuyu bulup getirebiliyorken ben 7 aydır tek bir forvet bulamadım ve kasımpaşa'nın beni kazıklamasına razıyım" anlamına gelecektir. ben şahsen galatasaray gibi bir markanın bu duruma gelmesini kendime yediremiyorum. diagne gerçekten 12-13 milyon euro'luk bir adam olsa kasımpaşa onu kaça satmaya çalışırdı, bir düşünün bakalım.

    anadolu takımlarının bulup getirdiği herhangi bir oyuncu tutsa bile, isterse diagne gibi yarım devrede 20 gol de atsın, o oyuncunun ederinin 2-3 katının verilip transfer edilmesi beni tatmin etmiyor ve etmeyecek. elbette muhasebeci değilim veya takımın başarısı veya kazanacağı şampiyonluk çok daha mühim fakat böyle amatörce yönetiliyor olmak kanıma dokunuyor.

    bakın, ben size 10 dakikalık bir araştırma ile avrupa ligleri'nde takımlarında önemli gol sayılarına ulaşmış adamları çıkardım. muhakkak bu oyuncuların kulüplerinin hepsi de ederinden kat kat fazla bonservis talep edecekler. çünkü devre arası ve transfer edilmek istenen oyuncu takımın gol yükünü çekmiş isimler:

    andraz sporar: slovakya ligi'nin 8 puan farkla lideri slovan bratislava'nın 1.86 m boyunda ve 24 yaşındaki forveti. 16 maçta 15 golü var.
    vakoun issouf bayo: slovakya ligi 2.si dunajska streda takımında 16 maçta 10 gol atan 22 yaşındaki fildişi sahilli oyuncu. kendisini artık almak istesek de alamayız, çünkü 2.23 milyon euro bedelle celtic'e transfer oldu.
    robert bozenik: 18 maçta 10 golü bulunan 19 yaşındaki 1.88 m boyundaki forvet.
    komnen andric: 10 takımlı hırvatistan ligi'nin 7. sırasında bulunan inter zapresic'in 17 maçta 10 gol atan 23 yaşındaki forveti. andric için de geç kaldık çünkü 1 milyon bedelle ligin lideri dinamo zagreb'e transfer oldu.
    ivan santini: anderlecht'in 18 maçta 12 gol atan 29 yaşındaki hırvat forveti.
    habib diallo: fransa 2. lig takımı metz'in 20 maçta 15 gol 5 asistle oynayan 23 yaşındaki senegalli forveti.
    robert skov: lig lideri kopenhag'ın 20 maçta 18 gol atan 22 yaşındaki forveti. geçtiğimiz sezonun devre arasında silkeborg'tan 1 milyona transfer etmişler.

    bu işi profesyonel yapan biri değilim ama günlerdir ve aylardır dönüp dolaşıp seni kazıklayacağı ayan beyan ortada olan kasımpaşa'nın gol kralı oyuncusunu almaya çalışmak, basiretsizlikten başka bir şey değil. bu hareketi ocak 1'de yapsalardı eyvallah derdim ama tarih 30 ocak oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın