• 19
    sürece baştan bakarsak 4.5 milyon euroya transfer olan bir futbolcu, klubümüzün yaptığı kap bildiriminde; ücretinin senelik sabit ve net 2 milyon euro ve oynadığı maçların sonuçlarına göre de ekstra bonuslar olacağı yönündedir.

    sonrasında ise şampiyonlukla tamamlanan bir sezon üzerine devam eden yeni sezonda daha kimsenin net olarak bilmediği ve fatih hocanın kısa değerlendirme videosunda bahsettiği çalışma prensiplerinin aynı olmadığına dair bir açıklama, emeklerine teşekkür vs. ve satış listesine konması. burda ki videoyla birlikte futbolcunun değerinin biraz olsun düşürüldüğüne ben de katılıyorum. fakat burada ki amacın özellikle sosyal medyayla işin bulandırılıp serdar aziz mevzuyla klubün süreçte yıpratılmasını önlemek olduğunu düşünüyorum. burada ki en büyük şanssızlık ise şu an mevcut yönetimin forvet alamama başarısızlığıyla aynı döneme denk gelmesidir.

    işin transfer olacağı klüp bazında düşünürsek burada ki önemli nokta bir mal değil, bir sporcu olduğunu kabul etmemiz gerektiği gerçeğiyle serdar'ın anladığım kadarıyla istanbul sınırları içerisinde kalmak istemesidir. bu tahmin doğrultusunda düşünürsek fenerbahçe, beşiktaş, ibb, kasımpaşa klupleri elde kaldı. beşiktaş mirin, ibb serdar taşçı, kasımpaşa kalibresel nedenlerden elenirse geri kalan tek klup ezeli rakip fenerbahçedir. zaten menajerinin günlerdir fıldır etmekte olduğu düşünülürse, bonservissiz transfer ihtimalinin çoktandır konuşulması serdarı, sadık çiftpınar transferine rağmen hayır denilemiyecek hale getirdi. hatta fb nin serdarı beklemeyerek sadığı aldığından şu an pişman olduklarını da düşünüyorum. işin bana göre en enteresan tarafı beş büyük lig tarafından serdara hiç mi 2 3 bandında bir teklif gelmediği veya geldiyse de serdar avrupada da mı oynamak istemedi?

    burada klubümüzün önünde bazı seçenekler oluştu; alacaklarını ödeyip kenarda oturtmak, bonservisiyle transfer olmasına izin vermek ve alacaklarına karşılık kontratını fesh etmek. burada serdarın alacaklarının sene sonuyla yaklaşık 3.5 milyon euro bandı olduğunu da okuduğumuz yerlerden anlıyoruz. klüp bu paranın kendi cebinde kalmasını tercih ettiğini görüyoruz. genel olarak taraftar yönünden bakarsak ise çoktan serdarı zaten gözden çıkardığımızı, eksikliğini hissetmiceğimizin düşünüldüğü görüyorum. teknik-taktik açısından ben de aynı fikirdeydim fakat lider bir stoper alınır iseydi ki bu saatten sonra çok zor olduğunu, çünkü maiconun takımda kaldığını düşünüyorum.

    sonuç olarak yönetimle birlikte fatih hocanın da dahil olduğu yanlış medya ve algı yönetimiyle bu süreç ezeli rakibine bedava kaliteli adam vermeye kadar gitmiştir. bunun kesinlikle başarısızlık olduğunu tabi ki kabul etmek lazım. en başta ödediğimiz 4.5 milyon euro en güzel tabirle piç olmuştur. bilmediğimiz de çok şey olduğunu düşünüyorum bu süreçte. tek olumlu tarafının maaş skalasında 3.5 milyon euroluk bir açık oluşmasıyla bunun forvete aktarılacağını düşünmek. zaten transfer döneminin kapanmasına bu kadar az zaman kalmışken bu iyi niyet bizi kaosa sürükledi. ama huylu huyundan vazgeçmiyor :)

    edit 1: taraftar tepkisinden dolayı şu an fesihten vazgeçilmiş durumda. transfer sezonunun sonuna kadar beklenmeli, olası forvet transferi sonrası gene gündeme geleceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın