• 9059
    saçım dökülmesin istiyorum. bi oldurun be abiler. son dört beş yılda tepelerde seyrelme fark ediyordum ama çok takmadım. geçen "dur lan bi kazıyım şu kafayı" diyip makineyi aldım elime ve acı gerçekle karşılaştım. bildiğin ecnebilerin horse shoe diye tabir ettiği şekilde seyrelmiş tepeler. hele ışık altında baya baya kelim. saç uzunken saklanıyormuş hain kellik.

    -25 yaş civarıyım
    -ailede kel olmayı bırak seyrek saçlı bile yok sayılır. (anneannenin babasına kadar gidebildim soyağacında)
    -saç çizgisinde gerileme yok amma ve lakin tepelerde homojen bir seyrelme hakim. ama kel bölge yok (henüz)
    -son iki yıldır saçlarımda beyazlama da var.

    bu veriler ışığında geri dönüşü olmayan genetik "male pattern baldness"tan muzdarip olmama ümidi taşıyorum. hormonal bir şey midir, demir mi eksiktir bakır mı azdır tuzu mu çoktur artık neyse. bir ümit araştırıyorum. (diyeceksin ki "oğlum doktora gitsene", zamanım yok be güzel abim, küçücük bi kasabadayım zaten şu an) sonuçta demir azsa demirini bol veririz ne bileyim d vitamini azsa güneş banyosu yaparız tamam, ama genetikse yapacak bir şey yok.

    şu güzel ortamda ille bi cildiye uzmanı, endokrinoloji uzmanı, saç uzmanı veya bu olaylardan anlayan abilerim kardeşlerim vardır. ne yapayım nerelere gideyim be sözlük. kafatasım desen yamru yumru bir şey, yara izleri girintiler çıkıntılar her musibet var mübarekte. propecia iyi diyolar sonra "ama kamışa su yürümeyebilir" diye ekliyorlar. minoxidil süper diyorlar sonra "ama ömür boyu kullanacaksın güzel kardeşim" demeyi ihmal etmiyorlar. yok mu bu meretin ilacı sahiden? ille arkadan alıp öne mi ekeceğiz lan?
App Store'dan indirin Google Play'den alın