• 178
    türkiye'nin üniversite düzeyinde "marka" olmuş 3-4 eğitim kurumundan biridir. hukuk fakültesi genellikle ilk 100'den alır. hatta hiç utanmadan türkiye 70.sine "sen gelme, doluyuz!" demişliği vardır.

    bu kurumun içindeki her öğrencinin özgüveni ülke standartlarının bir hayli üstündedir. üniversite bünyesindeki öğrenci sayısının epey az olması ve giriş puanlarının yüksek olması bunun temel sebebidir.

    fransız liselerinden gelenler hariç her öğrenciye kafasına vurmak usulü ile 1 sene boyunca fransızca öğretilir. fransız liseliler zaten bu dayağı evvelden yemiştir.

    hazırlığı bitirip bölüme geçildiğinde artık "jö pağl fıranseağ"nin havası bitmiştir. verilmesi gereken 150'ye yakın kredi öğrencinin yoluna yıkılmayı bekleyen bir çığ gibidir (işletmeciler hariç, onlar hazırlığı geçince mezun sayılırlar).

    yurtdışı bağlantıları fransa özelinde iyidir. erasmus imkanı vardır. ortam samimidir. bahar şenlikleri mütevazı ve deniz manzaralı geçer.

    bilinen üniversite modelinin aksine, gsü'de akademisyen başına 3-4 öğrenci düşer. hocalarla çok sıkı iletişim kurulabilir, ilber ortaylı veya candan erçetin'e kantinde yancı olunabilir. önceki gün dersi eken öğrenci hocanın "hayırdır, dün gelmedin?" sorusu ile afallayabilir.

    akademik anlamda başarılı bir üniversite değildir. fakültelerin geneli bilimsel yayın, atıf sayısı gibi parametrelerde yetersiz kalır. zaten hocalar da genellikle diğer üni. hocaları ile çalışır.

    kütüphanesi hafta içi 7, hafta sonu 5'te kapanır. öğrenci kulüpleri de genellikle sponsor ve öğrenci bulamadıklarından boğaziçi, itü gibi üniversitelerin kulüplerinin bir adım gerisindedir. ayrıca merak edenler için, gsü mezunları kulüp üyesi olamazlar; zaten haketmezler de.

    dışardan imrenilerek bakılır. içeride de kantinden 90 kuruşa çay alınır, boğaz manzarasına karşı bi' sigara yakılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın