• 393
    uefa ile 2018-2019 sezonundan geçerli olmak üzere 4 yıllık bir anlaşma yaptık ve özetle her bir sezon için de sattığın kadar al şartımız var.

    18-19 sezonuna başlarken kafa kafaya gibi girmiştik.

    2018 - 2019 sezonu ara transfer döneminde ise şimdilik garry rodrigues(7 m euro) ve ozan kabak'ın satışından gelen(11-12 m euro) var. marcao için ise ödediğimiz 4 m euro var. yani an itibariyle toplamda 14-15 m euroluk bir artıya geçme durumumuz var.

    şimdi bu parayı öyle bir kullanmalıyız ki, bu harcadığımız paralar bize sonraki 3 yıl için bir nevi sermaye olsun.

    marcao bu açıdan önemli. yaşı düşük , yıllık ücreti makul. elinden rahatlıkla çıkarabilirsin.

    eğer bu parayı kullanmaz ve elimizde tutarsak 2019 - 2020 sezonu transfer döneminde elimizde yeni bir kadro kurabilmek için para edebilecek çok fazla oyuncu kalmayacak. (belhanda, feghouli vb) ndiaye, henry gibi oyuncuların da kiralık olduğu düşünülünce transfer yapmamız çok güçleşirken, takım da ciddi oyuncu kaybetmiş olacak.

    bu sebeple her ne kadar ara transferde zor olsa da bu 15 m euroyu doğru kullanıp 1-2 yıl içinde bize performans vereceği gibi ciddi bonservis getirebilecek isimlere yatırmamız gerekiyor.

    yoksa bunun sonu sürekli bonservisi elinde olan oyunculara yüksek maaşlı kontratlar vermek olur ki beşiktaş benzer hatayı yaptı, hali ortada.

    çok akıllı bir kadro mühendisliğine ihtiyacımız var, dilerim fatih terim önderliğinde bunu başarabiliriz.

    zaten şurayı dediğim şekilde atlatırsak önümüzdeki 3-4 yıl önümüz açık...
App Store'dan indirin Google Play'den alın