• 20757
    2018-2019 sezonu ara transfer döneminde forvet transferi yapması elzem olan takım.
    geriye dönüp baktığımızda hep iyi sayılabilecek hücumcular ile sahada olmuşuz. hücumcuların performansı tek başına futbolda belirleyici etken olsaydı, afaki olarak galatasaray futbol takımının şampiyonluk sayısı bir-iki adet fazladan olabilirdi. buna en net örnek kewell, baros, arda triosunun arkasında b.a.m* üçlüsünün olması. bu üçlünün teknik açıdan yetersizliği hücumla orta alan bağlantısını, dolayısıya da bloklar arasındaki bağlantıyı aksatmıştı. neticede hüsranla biten bir sezon olmuştu.
    bugün ise kaleciden* başlayarak defans hattımızın* topu oyuna sokmak konusunda çok kötü olmadığını söyleyebiliriz. orta alan futbolcularımızın teknik seviyesiyse hücuma katkı vermek noktasında ligimiz için fazlasıyla yeter. fernando, ndiaye, belhanda, emre akbaba ve fizik olarak en kuvvetli olarak gördüğüm topçumuz donk ile orta sahada geçiş ve set oyununu rahatlıkla oynamamız gerekiyor. kanatlarda takımdaki en teknik futbolcu feghouli, henry onyekuru ve garry ile orta sahadan gelen destekle sonuca gitmemiz hiç de zor değil. ama bütün bunların gerçekleşmesi için takım savunmasının başladığı nokta olan forvet mevkisinde yırtıcı, teknik, zeki, gezici bir forvet şart. bugün eren derdiyok ne yazık ki bu kapasitede olmadığından mütevellit hem fatih terim'in kafasındaki oyun kurgusu sahaya yansımıyor, hem de eren'in bitik performansı takımı da olumsuz etkileyip domino etkisi gibi forvetten kaleciye dek bütün performansımız düşüyor.
    baktığımız vakit lig için yeterli bir defans ve orta alan ve kanat rotasyonuna sahibiz. ancak bu kez geçmişin aksine bize puanları ve şampiyonluğu kazandıracak bir bitiricimiz yok. ligimizde bir takımın sıralamadaki yerini her ligde olduğu gibi takım oyunu belirler; ancak istisnai durumlarda ateş eden bir forvetle ligi bitirebileceği seviyeden daha yukarıda bitirebilmesi de mümkündür. bunun en net örneğini 2017-2018 sezonunda gomiste gördük. bu sezon* ise kasımpaşalı diagne, yarım sezonda atmış olduğu 19 golle kasımpaşa'nın şampiyonluk yarışında olmasını sağladı.
    tanım: türkiyede faaliyet gösterip mottosu türk olmayan takımları yenmek olan takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın