resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 981
    (bkz: 6 aralik 2009 galatasaray istanbul bb maci) sonrası büyük ihtimalle neden burada olduğunu düşünmeye başlayacak teknik direktördür. çünkü futbolu bu kadar çok bilenin olduğu ülkede kendisine neden ihtiyaç duyulduğunu, neden bu kadar para verildiğini merak edecek, büyük ihtimalle bizim aptal olduğumuzu düşünecektir.
    sezon başında bu adam geldiğinde herkes "evet rijkaard geldi, takıma vizyon getirecek ama biraz uzun sürebilir. barcelona 'da da zaten bu zaman almıştı" diyen insanlar daha ile yarı bitmeden adamı göndermeye çalışmaktadır. pekala durumumuz ne bir göz atalım. uefa avrupa liginde grubumuzda favori olarak gösterilen takımı iki maçta da yenmiş, grubunda lider olarak namağlup bir üsttura çıkmayı başarmıştır. lige göz atarsak eğer liderden bir puan gerideyiz. nedir bu yaygara anlamak mümkün değil.
    ayrıca bu sene yapılan transferlerde haldun üstünel'in başarısı küçümsenemez ama rijkaard'ında etkisi olduğu yadsınamaz bir gerçektir.
    takım fenerbahçe maçına kadar güzel oynamış farklı galibiyetler almıştır. ligde şuan lider olan takım* 10 gol yemiş ve bunun 4'ünü galatasaray atmıştır. beşiktaş 6 gol yemiş şuana kadar, bunun 3'ünü galatasaray atmıştır.
    rijkaard bence başarılıdır. http://www.transfermarkt.co.uk ye göre 25 maçta avrupa ligi dahil puan ortalaması 2.54 tür. daha ne olsundur. kimse merak etmesin şampiyonluk galatasaray'ın. nereden mi biliyorum. son 5 senedir çift rakamlı(2006-2008) senelerde şampiyonluk galatasaray'ın olmuştur. bu sene de düzen bozulmayacaktır.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın