• 296
    (bkz: #2294026)

    daha önce hakkında yukarıdaki entryi girdiğim kilo kaybı sürecidir.

    kalori takibi yaparak baskül üzerinde yazılı kilonuzda kayıp yaşayabilir ve evet zayıflayabilirsiniz. ancak aldığınız kalorinin çeşidi zayıflama sürecinde bire bir etkilidir.

    örneğin;

    vücudunuzun günlük 1500 kcal harcadığını ve sizin bunu spor ile 2000 kcal'e kadar çıkardığınızı düşünelim. gün içerisinde aldığınız toplam kcal bu değerden düşük olduğunda kilo verebilirsiniz. 1 küçük kavanoz (180 gr) nutella yaklaşık 1000 kcal. 100 gram ekmeğin de yaklaşık 270 kcal olduğunu düşünürsek her gün bunları tüketerek harcadığınızdan daha az kalori alarak zayıflayabilirsiniz. (tabi ki bu nutella & ekmek örneği abartı olması için kullanılmıştır.) ancak atlamamanız gereken bir nokta var ki o da; vücudunuza aldığınız her 1 gram karbonhidrat metabolizmanızın 3 gr su tutmasına neden olmaktadır. bu da vücudunuzda ödem oluşması ve derinizin kalınlaşması anlamına gelmektedir. zaten düşük bel pantolon modasıyla birlikte oluşmasına körükle gittiğimiz alt karın yağlarınız artacak, deriniz kalınlaşacak ve aslında total kilonuzda azalma görsenizde beklediğiniz fit vücuda ulaşamayacaksınız. slim fit tişört ve gömleklerimizin yan taraflarından kemerimizin üstüne oturan yağlarımız yine belli olacaktır.

    bu yüzden kalori takibiyle birlikte vücudumuza besin diye aldığımız kalorinin içeriği de önemlidir. sağlıkla yağlardan oluşan besinler tüeketerek, yemek tarzımızı sağlıklı karbonhidratlar ve bol protein ile düzenleyerek istenilen vücuda ulaşmamız mümkün olacaktır.

    bunların yanı sıra su tüketimi, oturduğu yerden yağ yaktıran değil (çünkü öyle birşey yok) yağ yakımını destekleyici bitki çayları (yeşil - beyaz çay, kiraz sapı, mısır püskülü, biberiye, zencefil limon vb.) içmek, herhangi bir kalp rahatsızlığınız yoksa antrenmanlarınızdan yaklaşık yarım saat önce sade (sütsüz ve şekersiz) kahve tüketmek bu süreçte en önemli yardımcılarımız olacaktır.

    antrenman konusuna da kısaca değinmek gerekirse, koşmak, yürümek, ağırlık, kardiyo bunların hepsinin faydası tabi ki olacaktır. ancak seçtiğiniz antrenman çeşidi ne olursa olsun metodunuzu interval şekilde (bkz: hiit antrenman) uygulamak yağ yakımını destekleyecektir. spor sonrası şeker (evet meyve de dahil) tüketmediğiniz sürece vücudunuz 3-4 saat aralığında oturduğu yerde yağ yakmaya devam edecektir.

    benim nacizane takip ettiğim ve uyguladığım https://www.youtube.com/user/erginkirbac kanalındaki hareketler ve tavsiyeler bu süreçte en önemli destekçim oldu.

    dip ve en önemli not: size kim ne anlatırsa anlatsın lütfen bu sürece başlarken detaylı bir kan tahliliyle birlikte profesyonel bir beslenme ve diyet uzmanından destek almayı ihmal etmeyiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın