• 20596
    her zaman bireysel yetenek ile basarili olan takimimiz, türkiye`nin fakir bayerni.

    keske köklü takimlar gibi yerlesik bir sistemimiz olsa. misal inter gibi, machester united gibi ya da real madrid gibi.
    mourinho'nun porto, inter ve madrid` de basarili olmasinin sebebi bu yerlesmis futbol duzenidir, ayni zamanda manchesterda basarili olamamasinin da. chelsea cok ayri bir hikaye orada kendi sistemini ve kadro mühendisligini sifirdan oturtmustur verilen firsat ile. mourinho`nun hedefi saglam bir defans, golü engellemek ve hizli bir atak ile buldugu 1-2 gol ustune kuruludur.
    barcelona ornegine baktigimiz zaman baslarinda kim olursa olsun düzen aynidir cruyff`tan sonra. bu takimlarin basarili olduklari ufak güncellemeler ile modernlestirebildikleri belli bir sistemleri var.

    2000 senesinde kariyer zirvesine ulastiktan sonra, transferlere ortalama 25m euro harcamak yerine bir sistem üstüne ilerleyebilseydik belki de su an konustugumuz sorunlarin yuzde 90 ini konusmayacaktik. fatih terim`e muhtac bir galatasaray görüntüsünden siyrilmis ve muhtemelen üretici bir takim olacaktik genc yetenek bakimindan. cünkü isleyen demir parildar fakat parildayan bir demiri calismayan bir sistemde görücüye cikartamazsiniz.

    en üstte belirttigim fakir bayerni tanimina gelirsek eger bayern münich finansal olarak hic bir sorunu olmadigi icin hic bir zaman yeteneksiz futbolculara muhtac kalmadi, göze batmadi. her zaman bireysel yetenegini konusturabilecek futbolculari transfer edebildi, ama yine de bireysel yetenegin yetmedigi zamanlari gordu, bizim terim'e oldugumuz gibi onlarin da heynckes'e muhtac zamanlarini gördük. aramizdaki tek fark benim gözümde biz oyle bir ekonomik durumun icindeyiz ki ne ligin en cok gol atan adamini transfer edebiliriz onlar gibi ne de vidal`i.

    kisacasi benim icin tek cözüm var, liverpool olabilmek. bir sistem hoca ile basari icin degil sistem icin anlasarak arkamiza yaslanmak ve destek olmak. 3 senedir klopp ugrasiyor geldigi yeri tarafsizca izleyen herkes görebilir. kimin oynadigi cok farketmiyor onun icin cunku sistemin gerektirdigi kadarini yapan futbolcu bir yildiz gibi parildamaya basliyor, fazlasini degil.
    takimin süper starini satip daha iyi oynamaya baslayan bir takim hayal edin.

    2017-2018 ve 2018-2019 öznelinde konusursak eger, tudor kendi kadrosunu olusturdu sistemine gore belki basarili olabilirdi bu kadar egosuna yenik dusmeseydi hayatinda ayagina bir kere gelecek bir firsati geri cevirdi, kendi kendisini bitirdi. eger kendi ayagina sikmasaydi desteklenmesi gerekirdi basari olmasa bile. daha sonra terim teslim alinca takimi kendisiyle hic uyusmayan bir kadro mühendisligiyle karsi karsiya kaldi ve en iyi yaptigi is ile düsen futbolculari ayaga kaldirdi iyi olandan daha iyi verim aldi. ama tek bir sorun vardi sistemsiz bir sekilde. gomis belki de ilk sistemde oynamaya devam etseydi eger 40 gol atabilirdi cünkü onun yegane isi dogru pozisyon alarak tek vurusta topu aglarla bulusturmak.

    sözün özü, kimse ölümsüz degil. takim bu haldeyken bile terim`in yüzü suyu hürmetine ilk dörtteyiz. fakat onun olmadigi güne hazirlanmazsak eger sonumuz hayir olsun. 2000 de fiorentinaya gectigi zaman takimda hala hagi jardel bilimum iyi türk oyuncularimiz ve performansi bugünlerle alakasi olmayan bir lucescu vardi. eger terim`in gittigi gün gegen pressing e dair bir hoca ona uygun transferler yapilsaydi daha önce de söyledigim gibi bugün hepimiz arkamiza rahatca yaslanmis yenildigimiz maclarda bile oynadigimiz güzel futbolun keyfini cikariyorduk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın