resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 8832
    ''her maç bizi kurtarsın'' şeklinde bir beklenti yok.

    muslera'nın sorunu, bahsedildiği kadar üst düzey, dünya çapında bir kaleci olmaması ve galatasaray taraftarının ısrarla ''bu adamı kaçırtmayın, giderse 10 sene kaleci ararız'' minvalinde hareket ederek kulübün topuğuna sıkması.

    aldığı parayı hak etmiyor ve piyasası yok. bugün, avrupa'da, yapacağı kaleci transferi için 10-15 milyon euro bonservis bedeli ödeyebilecek sayısız kulüp var ve bunca kulüp neden muslera'ya teklif yapmıyor? fabri'ye 6 milyon euro ödeyen fulham(aynı dönemde seri'ye 30 milyon da ödediler hatırlatalım)'ın aklına neden muslera gelmedi mesela?

    dilimizde tüy bitti, yine aynı şeyleri söylüyoruz: fernando muslera, 27-28 yaşında iken üst düzey performans gösterdi ve bir anlamda kariyer zirvesini yaşadı(tıpkı 12-13 sezonu selçuk inan'ı ya da 16-17 garry rodrigues'i gibi), bu dönemde satılabilseydi olurdu ancak satıl(a)madı. kendisine hâlen o dönemden kalan bir sempatiyle yaklaşılmasını anlayabilsem de, sıçıp batırdığı maçlarda bile kendisini öven ve ''muhteşem'' performanslar sergilediği delüzyonuyla yaşayan taraftarları anlamakta güçlük çekiyorum.

    sözün özü beyler kimse bana bu çıkışı : https://www.youtube.com/watch?v=s77B7_w_myE aktif kaleciler arasında dünya'da ilk 10 içerisinde olmakla açıklayamaz(bakın faul var mı yok mu tartışmasından bağımsız olarak muslera'nın çıkış şeklinden söz ediyorum). muslera her maç en az 1 kere bu şekilde sakat bir çıkış yapıyor bu arada, rutini oldu.

    ya da şu: https://youtu.be/_9q4ndnkVQ4?t=12 hatasının maçı getirdiği hâl? (bonus, dünya kupası çeyrek final maçı: https://www.youtube.com/watch?v=Sj7tinvNsIw )

    2021 yılına kadar sözleşmesi var bu arada, 35 yaşında 3,6 milyon euro(bonuslar hariç) alan bir kalecimiz olacak 2021 yılında.

    kendisini savunmak isteyenler de öyle bir hâle geldi ki, elinden top kaçırmadığı, anlamsız çıkış yapıp rakip forvetle çarpışmadığı, kornerden/duran toptan gol yemediğimiz her maç başlığı altında kendisine övgüler dizmeye çalışıyorlar ki bu da komik duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın