• 1
    evvela şunu söyleyeyim. ben terimciyim. bu sezon rezil bir yönetim gösterse de -ki yaptığım eleştiriler zaten duruyor yerinde- terim formunu bulduğunda önünde durabilecek güç yok. o yüzden bence hocayla "10 + hoca bırakana kadar" yıllık sözleşme yapılmalı.

    amma...

    maalesef oldum olası abartı terimci bir kitle var. terim'in bu kulüpte sorun yaşamadığı üstü kalmamıştır. yöneticilerin neredeyse hepsiyle mutlaka bir otorite problemi yaşar, hep sorunu olur. haliyle bu tür çatışmalarda itidalli kesim dışında bir kamplaşma görülür. terimciler ve karşıtları gibi bir şey oluşur.

    bu yaşıma geldim, ben fatih terim yancılığı kadar illet bir şey görmedim galatasaray'da. herhangi bir tartışmada, hizipleşmede terim yancılarıyla asla rasyonel zeminde konuşamıyorsunuz. bu mümkün değil. çünkü adamların ortası yok.

    mesela terim karşıtlarında da sivri tipler vardır, hocayı sevmedikleri için iyi olmayan yönlerini görür bunlar. gelgelelim bu insanların büyük çoğunluğuyla rasyonel bir düzlemde ve mutedil bir ortak dille konuşabilirsin. büyük ihtimalle hizip değişmez ama en azından iki taraf da bakış açısı kazanır.

    terimciler öyle değil arkadaş. "terim şurada hatalı" diyorsun, "galatasaray düşmanı" oluyorsun. "terim şu oyuncuyu yanlış yerde oynatıyor" diyorsun, "sen kimsin lan?" diye çıkışıyorlar. "terim'in şu şu eylemleri galatasaray'a zarar veriyor" diyorsun, "hain, gizli fenerli, o.ç." diye karşılık geliyor. terimcilerde fatih terim'e irrasyonel bir şekilde bağlılık var. bu bağlılık aklı örttüğü ölçüde de saldırganlığı arttırıyor çünkü haklı eleştiriye karşı verilebilecek rasyonel bir cevap olmadıkça o aşırı bağlılık duyulan figürün otoritesinin sarsılacağını düşünüyor adamlar. hayatı siyah ve beyazlarda yaşadıkları için de hiçbir şekilde karşılarındakiyle anlaşma gibi bir dertleri yok. tek dertler herkes terim'e biat etsin, eleştirmesin.

    dikkat ediyorum da terim ne zaman eleştirilse şu cümle mutlaka kurulur: "bu zor şartlarda hocayı eleştirmek..." haydi bu sezonu geçiyorum, gerçekten bu sezon gümüşdağ futbol federasyonu rezilliğin dibinde seyrediyor, yahu her seferinde zor şartlarda mı çalıştı bu terim? bu zamana kadar terim'in elindeki kadrolar hiçbir hocaya nasip olmadı ki galatasaray'da?

    bu dediğim ruh hali sneijder sevicilerde, melo sevicilerde, aysal sevicilerde vs. diğer tartışmalardaki diğer hiziplerde de olabilir. fakat fatih terim söz konusu olduğunda gördüğüm saçma ve ayarsız tepkiyi bu konularda çok az görüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın