• 21
    şaka maka üzerinden 17 sene geçmiş olan maç. golümüz dünya futbol tarihinde köşe vuruşunu paslaşarak kullanmak zevzekliğinin işe yaradığı ender anlardan biri olarak tarihe geçmiş, ayhan akman'ın önce tomassi'nin aklını alıp sonra da o dönem tartışmasız dünyanın en iyi sağ beki olan cafu'nun yanından da sıyrılıp gol çizgisi üzerinde ilerlemesinden sonra bir an gafil avlanan defansın arasından fırlayan sebastien perez o unutulmaz golü atmıştır. ayhan akman'ı bam üçlüsü dönemiyle hatırlayan neslin hatırlayamayacağı oyun karakterinin zirve anlarından biriydi kapalı ile eski açığın birleştiği köşede topu alıp şapkadan tavşan çıkardığı o unutulmaz pozisyon.

    onun dışında ağır zeminin de etkisiyle ciddi bir fizik mücadeleye sahne olmuş, roma çirkef ama akıllıca oyunuyla maç boyu hücum planımızda aksamalara sebebiyet verebilmiş, uzatma dakikalarında mondragon ile fleurquin arasındaki anlaşmazlık sonrası kalabalık defansa karşı iki kişi ile mükemmel bir hücum yapıp mondragon kaleye dönene kadar topu atmayı başarmıştır. golün asistini yapan assuncao'nun 75. dakikada oyuna girmiş olması ise bir diğer bahsedilmesi gereken anektoddur.

    bu maç ile başladığımız ikinci tur grubu boyunca hep benzer maçlar oynayıp 5 maçta 5 beraberlikle son maça kadar gelmiş, ofsayt bir golle son maçta kaybedip üst üste ikinci çeyrek finali kaçırmıştık.

    https://www.youtube.com/watch?v=O5XZ2R0fobg
App Store'dan indirin Google Play'den alın