• 20388
    a) güçlü kalan tek oyuncusu yok neredeyse.

    - fernando muslera manasız işler yapıyor.
    - mariano adam kaçırıyor, ayakta duracak hali yok.
    - frikikçi johnny sins'i anmaya dahi gerek duymuyorum.
    - ömer bayram anadolu topçusu.
    - ryan donk taraftarın hoşuna giden hareketler yapıyor ama maç içinde konsantrasyon kaybettiği anlarda yaptığı hataları saysam buradan köye yol olur. (yine de hakkını yemeyeyim, ehven-i şerdir.)
    - fernando reges geçen seneki sakatlığından beri sadece vasat üstü bir defansif orta saha özelliği gösteriyor.
    - badou n'diaye maç içinde kayboluyor. zaten ayağı iyi değil, pasları ve şutları gerçekten çok kötü. delici özelliğini göstermeye çalıştığı bir maç belki sayarım. salmış.
    - younes belhanda kendi kuyruğunu ısıran yılan.
    - s*nan gümüş'ü geçiyorum.
    - garry rodrigues "the sağa çek vurama reyiz" bu sezon tam bir galatasaray 7 numarası hüviyetinde. lokomotiv kalecisinin mallığı bize pahalıya patladı. neyse.
    - eren derdiyok, bize tasası çok. eren sakat değil. sakatlık kavramı aslında eren derdiyok'un kavramlaşmış hali. gerçi o nazeninlik, salon erkekliği, çıtkırıldımlık vb. de olabilir.
    - sofiane feghouli. bir dk. o kimdi ya?

    serdar aziz, ozan kabak, henry onyekuru ve yuto nagatomo dışında takımda güçlü kalabilen adam yoktu. bunlardan serdar, onyekuru ve nagatomo da tuhaf tuhaf, saçma sapan sakatlandı.

    b) tüm bunlardan sonra bakıyorum, takım resmen koşmuyor. yok, koşmuyorlar. pası atan yerinde bekliyor. boşa kaçan yok. buna rağmen bu takımda 10'dan fazla oyuncu 10'dan fazla sakatlık geçirmişler, ayrı ayrı. delirmek işten değil.

    bu durumda da hocaya bakıyorum. fatih terim bu durumdan zerre gocunmuyor gibi. hala kalkıp 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı için "harika oynayan bir galatasaray..." diyebiliyor. biri de çıkıp "hocam galatasaray harika değildi, fenerbahçe rezaletti." diyemiyor. bir durup "yahu bu kadar darbeden bağımsız sakatlığın bir sebebi olmalı." demiyor.

    bir de eski hastalığı nüksetti. evinde, lig 15.'si fenerbahçe'ye karşı 2 - 0 öne geçip bir penaltı golü yiyince 30 dakika boyunca rezaletten daha öte oynayan bir takım varken tüm suçu hakeme yı ka maz sın! terim bunu özellikle milli takımda çok yapardı. rüzgara suç atmışlığı bile vardır. 4. galatasaray döneminde tamamen değişmiş gibiydi ama bir iki maç kötü gidince eski mekanizmalar geri geldi. bu maçı hakeme yıkmak tamamen işin içinden sıyrılma taktiği. bu taraftarı da provoke ediyor.

    c) yönetim fatih terim'i, kendisinin de istediği gibi, tamamen serbest bıraktı. forvet alamamaları değil ama taraftarı ve hocayı forveti kesin alacağız diye diye kandırmaları büyük bir rezalettir ve ayıptır.

    d) taraftarın durumu benim nazarımda 10 yıldır net zaten. yarı yarıya, mutedil ve akılcı taraftarı da var; takım elbiseli yamyam prototipini yansıtan da.

    dönüp bakıyorum, koskoca yüzlerce yıllık çınarın elle tutulur tek yanı var: ozan muhammed kabak.

    bakın bu acziyettir. herkesin kendine gelmesi lazım. en başta fatih terim'in. derdim şampiyonluk vs. değil. benim umurumda değil şampiyonluk. hatta bu sezon şampiyon olmazsak daha hayırlı olacak gibi. terim artık neşteri vurmalı, gerekirse feda demeli. ben bıktım her sene "gaassaray her zaman şampiyonluğa oynar." geyiğiyle kulübün kasasını boşaltmaya yol yapan yönetimlerden. gerekirse galatasaray da geri çekilir arkadaşım. koca osmanlı'dan iyi mi bileceksiniz?

    dzn: selaminko uyardı. yazarken nasıl sinirim bozulduysa martin linnes'i unutmuşum. mezkur fenerbahçe maçında en çok onun attığı golün hiç olmasına üzüldüm. o da takımın elle tutulur iki üç adamından biri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın