• 20324
    vakti zamanında hakkında twitter'da şunları yazdığım futbol takımı:

    galatasaraylı olan bilir: arkadaşlık ile sevgililik arasındaki eşik gibi, galatasaray'da da mutluluk ile mutsuzluk arasında bir eşik vardır. fark: galatasaray'ın o eşiği hemen her zaman mutsuzluk yönünde aşmasıdır. bu, tüzük ile kayıt altına bile alınmıştır.

    ilgili tüzük maddesine göre, galatasaray'da mutluluklar ancak ve ancak iki dakika sürmektedir. literatürde george orwell'in 1984 adlı güzide eserinde "iki dakika nefret" olarak geçen uygulama, galatasaray tüzüğüne "iki dakika mutluluk" olarak uyarlanmıştır.

    bildiğiniz gibi, hemen her şeyin ithalinin makbul sayıldığı güzelim memleketimizde yasal düzenlemelerin iyisi de, soğan patateste olduğu gibi, dışarıdan alınmaktadır.

    yine 1984 adlı eserde 2+2'nin 5 etmesi gibi bazı değişmez doğrular olduğu bilinir. tıpkı her galatasaraylı'nın mutluluktan sonra illaki mutsuzluğun geleceğini bilmesi gibi. galatasaray literatüründe, "mutluluk, mutsuzluktur!" sözü bu yüzden doğrudur.

    bunları 31 ağustos 2018 tarihinde atmışım.

    galatasaray'da değişen bir şey yok. biz galatasaray taraftarı takımımızı biliriz.

    sözgelimi hoş bulmasam da amigo lügatına fener zenci sever kalıbı, bizim için "galatasaray kaos sever" olarak uydurulabilir.

    kısacası, 2018/19 sezonu şampiyonluğunun kıvılcımı 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı sırasında fırat aydınus
    denen şahsiyet tarafından verilmiştir.

    şen ola cimbom şen ola!
App Store'dan indirin Google Play'den alın