resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 17322
    futbolun doğrularını biliyor olmak elinizdeki her malzemeye bu doğruları yaptırabiliyor olmanız anlamına gelmez.

    eminim burada kendisini eleştirmek için yazılanların hepsini hocamız bizlerden çok daha iyi biliyor. eren ile olmayacağını da görüyor, muğdatın yetersizliğini de görüyor, maicon'nun ağırlığını da biliyor, kadro zaafiyetini de görüyor, nicelik ve nitelik olarak eksikliklerimizi de görüyor biliyor, forvet lazım iken emre akbaba'nın alınmamasını da biliyor vs vs. yani yıllardır galatasaray'ı başarıdan başarıdan koşturmuş bir teknik adamın bunları bilmeme ya da görmeme ihtimali var mı sizce?

    maç içinde eren'in nereye koşup nerede durması gerektiği de çalışılıyor, maicon'un rakibi nasıl karşılaması gerektiği de çalışılıyor vs vs. fakat daha önce söylediğim gibi yapılması gerekenleri biliyor olmak bunları yönettiğiniz kişilere şartlar ne olursa olsun yaptırabileceğiniz anlamına gelmez. şurada şut çek dersin adam çekemez, arkadaşın burada iken sen şuraya kademe gir dersin futbolcun giremez veya yahu bana forvet lazım dersin bırakın şimdi emre akbabayı dersin önceliğimiz değil dersin yönetim biraz da gövde gösterisi uğruna hocam alalım emreyi sana söz forvet alacağız hatta iki tane alacağız der alamaz. siz doğruları gösterirsiniz ama uygulamada sıkıntılar çıkar yani.

    şimdi biz hocamızdan ne istiyoruz. bu kendi elinde olmayan aksilikler, plansızlıklar, aksamalar yüzünden küsüp şenol güneş gibi her maç sonrası basın toplantısında şikayet ederek, yüzü düşmüş bir şekilde demeçler vererek yok çimdi yok rakiplerdi yok başkandı yok basındı serzenişte bulunup camianın enerjisini yerle bir etmesini mi? ve ardından mağlup olunan maçtan sonra tribünlerden kendisini alkışlatmasını mı? ki en kolayı bu.

    yoksa eldeki imkanlara göre sızlanmadan, şikayet etmeden, eldeki tüm futbolculardan alabileceği maksimum yararı almaya çalışarak, mümkünse genç oyuncular yetiştirerek, galatasaray'ın geleceğini de düşünüp çılgınca para harcamadan bizi mümkün olan her kulvarda yarışın içinde tutmasını mı? belki de hiç güvenmediği belhanda'ya bile maç öncesi destek çıkarak ondan yarar sağlamaya çalışmasını mı? bunca sakatlıktan şikayet etmeyip eldeki sağlam kalan bir kaç futbolcuyu onöre de ederek mücadelesine devam etmesini mi?
    bence bunları düşünmeliyiz.
    ben hocamla gurur duyuyorum. eskiden hataları olmuş olabilir. zaman zaman kadro tercihlerinde yanlışları olabilir. ama duruşu, tavırları, öyle büyük bir boşluğu dolduruyor ki ben o eksiklere bakmaya zaman bulamıyorum.
    başımızda mesela yabancı herhangi bir teknik direktör olsaydı başlarım yapacağınız işe diyip çoktan kendini kovdurup tazminat almanın peşindeydi. basiretsiz bir yerli teknik direktör olsaydı hemen her gün ağlak bir ses tonuyla basında demeç verip futbolcularımızın motivasyonunu yerle bir edip kendi kariyerini kurtarma telaşı içinde olacaktı bence.

    şu zor zamanlarda başımızda fatih terim'in bulunuyor olması bence galatasaray'ın bugünü ve özellikle geleceği için en büyük şansımız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın