resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 17174
    çılgınca bir hamleyle maç kazanmış teknik direktördür.*
    futbolda teknik direktörlerin bir ana oyun planı vardır maç başladığında onunla başlarlar, bir de öne geçtiğinde ve geriye düştüğünde oynadıkları oyunlar vardır. bu kısmı herhangi bir anadolu takımının vasat üstü teknik direktörü türkiye'de yapabiliyor, bu seviyeye artık ulaştık.
    zaman zaman ellerinde alternatif olmayan, tüm hücum opsiyonlarını değerlendirmiş teknik direktörlerin maçta yenik durumdayken, en azından bir gol atalım doldur boşaltla top indirsin diye oyuna uzun boylu stoper aldıklarına da şahit oldum. burada dikkat edilmesi gereken nokta maçta yenik durumdayken bunun yapılması.
    fatih terim'in yaptığını ise daha önce yapan ben görmedim. bir stoper aldı, yanına bir de bu sene defansif orta saha-stoper karışımı oynayan bir oyuncuyu aldı. bunu yaparken sahada hücum oyuncularını çıkarıp yaptı. amaç rastgele, şuursuz bir doldur boşalt da değildi. oyun planımızda çok değişiklik olmadı. gol attığımız dakikaya kadar da ortalarla oynuyorduk ama tamamlayacak oyuncumuz yoktu sahada. gol de yine bir ortayla geldi. o yüzden oyun planının dışına çıkıldı yaklaşımı doğru bir yaklaşım değil.

    yukarıda belirttiğim gibi oyuna uzun boylu bir stoper almak basit bir düşüncedir, maç da kazandırabilir ama fatih hocanın yaptığını bırakın türkiye'yi, dünyada yapabilecek insanın olabileceğini düşünmüyorum. hele hele hücum oyuncularını çıkarıp 2 defansif özellikli oyuncuyu alarak yapacak üstüne de bu hamlelerle maç kazanacak insan hiç tanımıyorum.

    maç öncesi takımların oyun planları zaten olur ama maçın gidişatına göre değişiklik yapmak için zaten teknik direktörler orada duruyor. bir takımın ve teknik direktörünün zaten bir kapasitesi vardır, ona göre kazanır çoğu maçı. bunları yapıp maç kazandırabilenlerse büyük teknik direktör oluyor.

    fatih hocanın yaptığı güzel oynayan, maçı hak eden ama bir türlü golü bulamayan takımın, maçı izleyip kazanma umudu olan taraftarın ve kendisinin umutlarını boşa çıkarmamaktır. sonuçta zor bir deplasman 0 0 bitse de çok kötü bir sonuç olamayabilirdi ama bu oyuna göre kimsenin içi rahat etmeyecekti. bu maçın bu şekilde kazanılması çok çok büyük bir iştir. klopp bunu yapsa deha olur bazılarının gözünde ama fatih hoca yaptıysa onun da hakkını vermek lazımdır.

    fatih hoca kendini güncel tutmayı seven bir teknik direktör, o nedenle oynattığı oyun her devirde geçerliliğini sürdürüyor. arada yaptığı böyle çılgınca hamleler de bizim onunla gurur duymamızı sağlıyor.

    sonuç olarak, bir takım, iyi bir oyun planıyla, iyi oyuncularla, iyi hocayla şampiyon olur ancak böyle ekstra işler yapabilecek bir teknik direktörünüz varsa imkansızlıklar içinde dahi bunu başarabilirsiniz. böyle hamlelerle maçta 1 puan yerine 3 puan alırsınız. bunun neresi kötü olabilir ki? bunu becerip eleştirilmesi doğru bir yaklaşım değil kesinlikle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın