• 3334
    --- alıntı ---

    2015-16, 2016-17 ve 2017-18 sezonlarından bu yana sporcu ve menajerlerine borçlu bulunduğumuz dosyalar neticesinde fiba tarafından basketbol şubemize getirilen transfer yasakları, bu hafta içinde yapılan ödemeler ve fiba ile yapılan anlaşma çerçevesinde kaldırılmıştır.

    şubemize başarılı bir sezon diler, kamuoyunun bilgisine sunarız.

    galatasaray spor kulübü

    --- alıntı ---

    mustafa cengiz yönetimi müjdeli haberi verdiğine göre #2477209'u takiben part ii'yi paylaşabilirim. kaldığım yerden devam ediyorum.

    nigel hayes; başlığında yazan arkadaşların söylediklerini tekrarlıyormuşum gibi olacak ama transfer döneminin ve bu sezon takımın en kaliteli ismi kendisi. yapı üstüne kurulacak. henüz 23 yaşında. esasen kısa forvet olsa da tempolu oyun ihtiyacına göre 4 numarada da verimli oluyor. çok iyi bir şutör olması sebebiyle çizgi dışına çıktığı zamanlarda rakip savunmanın boyalı alandan dışarıya püskürtülmesine yardımcı olup hareketli gardlara drive alanı açıyor ki kurulan takım itibarıyla koç erdoğan için nimet kendisinin bu özelliği. geçen sezon oyunu bir türlü açamamamızdaki en önemli detay buydu. ne christmas, ne cline (belki biraz ama cline da erkenden ayrılmıştı takımdan), ne ege ne de hendrix çizgi dışına açılıp kısalara alan yaratacak tipte isimlerdi. belki summers'ın bu özelliği vardı var olmasına ancak o da eline gelen her topu çembere sallamaya komutlandığı için leş gibi geçen bir sezon kaçınılmaz oldu (parke dışı konulardan bağımsız olarak).

    önceden takip ettiğim kadarıyla hayes parkenin dışında da çok uyumlu bir karakter. hatta takımla birlikte olduğundan beri bu yönünü gösterdiği yazılıp çizildi basketbolu takip eden muhabirler, yazarlar tarafından.

    eldeki bütçe doğrultusunda nokta atış.

    marko arapovic; başlığında yine mis gibi entry'ler yazılmış. eklemek istediğim şey, nefis fundamental temeline sahip olduğu detayı. zaten hırvat, ispanya, litvanya, yugo ve yunan ekolleri bu işin piri. basketbol altyapılarındaki fundamental eğitimi yoğunluğu o kadar iyi ki, buralardan çıkan en tırt adam bile altyapıda öğrendiği temel birkaç şeyle kendisine vasatın bir tık üstünde güzel bir kariyer inşa ettirebiliyor. bu söylediğim "arapovic'in yalnızca fundamental temeli kuvvetli, gerisi boş" gibi algılanmasın, aksine gayet de potansiyelli bir arkadaş. sakatlık yaşamamış olsaydı gelişimi çok daha stabil şekilde devam edebilirdi. 2+8 aylık kontrat bu doğrultuda tertemiz iş ki o 8 ayı da tamamlarız zaten.

    takımdaki bol zenci baller aurasını dengeleyecek bir avrupalı ve henüz 22 yaşında. gencecik bir kadromuz var, çok hoş.

    aaron harrison; (bkz: aaron harrison/#2503864), çok fazla bir şey eklemek istemiyorum. sadece tekrarlıyorum naçizane, beklentiyi yüksek tutmayalım pls, üzülmeyelim sonra. umarım büyük katkı sağlar.

    -----

    düşük bir bütçeyle yola çıkıyoruz. doğrusunu söylemek gerekirse 3 milyon dolar gibi bir paraya böyle dinamik ve potansiyelli bir kadro oluşturmak başarıdır kağıt üstünde. içi geçmiş hiçbir oyuncuya sulanmadık, bu da güzel hamle. yalnız kurulan kadronun tecrübe eksikliği malum. alt yaş kategorilerinde avrupa ve dünya şampiyonası finalleri gören var, ülkesinin milli takım formasını farklı dönemlerde olmak üzere terleten var, birleşik devletler kolej basketbolunda sıkı maçlarda rolü olmuş olan var fakat en üst düzey basketbolda çok sert maçlara çıkmış oyuncu yok. bu noktada görev ertuğrul hocanın.

    kişisel beklentilerim; ligde çeyrek final aşamasında yer almak, eurocup'ta ilk tur gruplarından çıkmak ve türkiye kupası'nda finali zorlamak. bu aşamaların ilerisini iyinin iyisi olarak görürüm şahsen. ha bir de, sezon boyunca "galatasaray'da basketbolcular antrenmana çıkmadı, paraları 6 aydır ödenmiyor" gibi haberlerle anılmazsak güzel olur. kaç yıldır bıktık çünkü.

    hayırlı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın