resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 16755
    malesef 1 eylül 2018 trabzonspor galatasaray maçının kaybedilmesinde aslan payı kendisinindir. hocamızı çok seviyorum, uzun yıllar takımımızın başında görmek istiyorum. ancak kör de değilim, eleştirilemez kimse yoktur. hiçbir ortamda.

    maçın kaybedilmesinde değil de, "felaket bir şekilde" kaybedilmesinde en baş sorumlu elbette ki younes belhanda. kırmızı kart gördüğü anda maç bitti. onun dışında başta maicon olmak üzere felaket oynayan oyuncularımız oldu, ona da eyvallah. bunlara hoca gerekeni yapacaktır.

    ama açık söyleyeyim, benim maç kadrosunu görmemle yeniliriz geçmiş olsun demem bir oldu. sıkıntı da değil üstelik, zaten trabzon deplasmanında kaybetmek problem değil. bir şey götürmez bizden normalde. ama transferin son günü yaşananlardan sonra, ek olarak da ertesi gün ezeli rakibimiz rezil olmuşken çok ama çok önemli bir fırsat teptik psikolojik üstünlük adına.

    eren derdiyok ile başlanan tüm maçlar böyle olacak, bunun ötesi yok. o yüzden anlamak mümkün değil hocanın neden eren ile başladığını; çünkü geçen hafta ligin zayıf takımlarından birine karşı bile pek ortada yoktu. bizim eren'i koyduğumuz her maçta rakibin stoperleri hayatının en rahat maçlarını oynayacak.

    önceki gün ve maçtan önce etrafımdakilerle falan konuşurken hep hoca işini bilir, zaten trabzonun savunması da sıkıntılı, 3 hızlı adamla oynar ileride değişerek dedik. hatta sinan ya da henry'i forvet oynatır diye düşündük. eren oynayınca adamlar eren'i takip etmeye tenezzül bile etmiyorlar ki. bugün rezalet oynayan ve mariano'yu çok yalnız bırakan sinan gümüş, yine de top alıp gidebilen bir iki adamdan biriydi. adamın çok defosu var ve onların en az sıkıntı yaratacağı yer forvet. eren'den de çok daha bitirici ve hareketli olduğu için rakip savunma için sıkıntı. burada sinan isminin yerine isterseniz muğdat falan koyun fark etmez. eren tercihini anlamak mümkün değil. yani anlıyorum, elinde tek o kaldığı için sana güveniyorum mesajı vermek istemiş olabilir ama bu maç için bunu yapmak bile bile lades demektir.

    n'diaye'nin de eksikleri vardır elbette ama kesinlikle ilk 11 çıkmalıydı. takımı tanımayan bir adam değil. geri adım atan bir adam da değil.

    hoca da bunları görüyordur elbette. umarım eren'de ısrar etmez. tek forvet oynayabilecek oyuncusu eren değil bu takımın. soso, muğdat, sinan, henry gibi oyuncuların hepsi daha verimli olur ileri uçta. hatta emre akbaba bile daha iyi olur. biz de biliyoruz false 9 oynamanın kolay olmadığını ama eren'li bir forvetten kötü olma ihtimali yok. gomis'i statik diye gönderdik madem, ondan da daha statik olan eren ile oynamayalım bir zahmet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın