2009-10 Türkiye Süper Lig 14.Hafta Maçı
20:00 Bursa Atatürk Stadyumu
1 - 0
  • 155
    galatasaray maçlarında yanılgım çok azdır. bu maç yanıldım. maç kadrosunu öğrendiğimde maçı 3-0 kaybedeceğimizi öngörmüştüm. bursaspor'u gözümde fazla büyütmüşüm, bu maçtan sonra sercan yıldırım'dan da vazgeçtim. bu gökhan zan'la servet'i maymuna çeviremeyen istikbal vadeden futbolcuyu ben takımımda istemem.

    listeye bakarsan ligin en büyük maçı olması lazım. uzun yıllardan sonra bursaspor kafaya oynuyor, şehir takımı istim üstünde. maç bayram günü oynanıyor, tribünler yemyeşil, tıklım tıklım, galatasaray geçen hafta yenememiş, kaptan iyileşmiş, hava, saha mükemmel. maçta gol pozisyonu yok. yazıklar olsun böyle üst düzey maça.

    ben artık iyiden iyiye kıllanmaya başladım. bir takım 1 ayda bu kadar kötü dönüşüm gösteremez. bu adamlar galatasaray'da yeni bir şey denemek için gelmiş olmasınlar. hani yeni bir ilaç bulunur, 3. dünya ülkelerinde denenir, aynı şey olamaz mı? nerde görülmüş 8 tane kazmayla şampiyonluğa oynayan takım? arda turan'ın bu maçta bırakın oyununu kaptanlığını bile göremedik. maçta var mı yokmu belli değildi. kolunda kaptanlık bandı olmasa kaptan kim anlayamayacağız. belliki grip kimseye geçmesin diye kimseyle konuşmadı bile.

    ben artık yazmaktan bunaldım, bu takımın bu futbolcu tercihleriyle kazanması artık mucizelere kalmıştır. ve maçlar geçtikçe de bırakın golleri, gol pozisyonları bile azalacaktır ki bu maç gol pozisyonu istatistiğimiz tersine tavan yapmıştır. girdiğimiz gol pozisyonu sayısı yazıyla sıfırdır.

    devre biterken yanımdakilere sordum. yanımdakiler de sıradan televizyon seyircisi değil, profesyonel galatasaray taraftarıdır. galatasaray'ın santraforu kimdir diye? kimse bilemedi. nonda'yı kenarda görünce az buçuk ümitlenmiştim. oyun başlayınca arda'yı ön ortada gördüm, helal olsun sana neeskens hocam.

    hiç bir futbolcumuza kızamayacağım. hepsi mükemmel oynadılar çünkü! kabiliyetleri çerçevesinde mücadele ettiler. kabiliyetleri işte bu maçta hezimet yemeyecek kadar. gökhan zan ile servet çetin ikilisinin baş çelişkisiyim. bu ikisinin oynadığı maçları bundan sonra seyretmeyeceğim. aynı şekilde küstüm çocuklar, sarp ile balta için de aynı şeyleri düşünüyorum. hiç bir beklentim yok, bu maçta kaybettiğimiz için en ufak bir üzüntüm yok. hatta inanın memnun bile oldum. baştan söyledim bu kadro bu oyun yapısıyla ligin en kötü takımı manisa'yı yenemedi. beklerdim ki bu maçta bir değişiklik olsun. ne yapalım biz futboldan, galatasaray'dan anlamıyoruz demektir. galatasaray'ın ceoları sistem diyor başka bir şey demiyorlar. orta sahada 3 kazmayla oynayan, beklerinin tamamı kazma bile olmayan takımdan beklenen oluyor aslında. ne yazmıştı büyük türk spor medya sülükleri? galatasaray çok gol yiyor. sorunu çözdüler, allahları var son maçlarda takım fazla gol yemiyor. ortalamayı 1 e indirdiler. stoper baltalarına madalya verilmeli, madalya para etmiyor, dolar verilmeli. gerçekten pozisyon vermiyoruz. bu gidişle bundan sonra lig bitene kadar en az gol yiyen takım oluruz.

    nonda girerken keita çıkıyor. bu değişikliği skibbe yapsa benden büyük küfür yerdi. bu değişiklik, biz 1-0 yenilgiye razıyız anlamındaydı. zaten ayağında prangalarla oynayan manda yiyicisine kim pas verecekte o gol atacak?

    elano'ya acıdım, yine bu adam bence iyi oynuyor. ben olsam topa ayağımı sürmem. 70. dakika bizim için çok önemli dakika. sonuç ne olursa olsun dikkat edin bu dakikada oyuncu değişikliği oluyor. değişikliklerin sonuncusu aydın olunca biz maçı bitirdik zaten. iddia oynadık aramızda aydın topla buluşabilecekmi diye?

    surinamlının eski karısı hastalanmış, apar topar ülkesine gitmiş. hollanda'da bir türk restaurantında maçı seyretmiştir. kenarda eksikliğini hissetmedik. geçen haftaki manisa maçında alınan 1 puanla lidere yaklaştığımızı söylemişti. bu maçtan sonra da umutlu konuşurlar, önümüzde çok maç var nasılsa, son 3 maça 8 puan geriden girsek bile olur.

    kaleye gelen topun gol olmasına 3 senedir alıştık. leo artık topu oyuna elle sokmuyor. hakan balta futbolu bu sene bırakmış, sabri eski günlerine geri dönüş yaptı. bir şeyler olma ihtimali ancak kewell'in ayağına top geldiğinde oluşuyordu.

    üzülmeyin sakın, hele takıma kızmayın. futbolcu kalitemiz bu kadar, bu defans yapısıyla bu orta saha kurgusuyla önümüzdeki her maç bir önceki maçı aratacaktır. bunca yatırıma, bunca beklentiye yazık. takım oynunu çok güzel oturttular, hakkını yemeyelim. cümbür cemaat kötü oynamaca bizim karakterimiz oldu. geçmiş olsun hepimize.
App Store'dan indirin Google Play'den alın