• 19634
    fatih hoca'nın aklında 4-3-3 oynamak vardı, birçok kez söylemişti, hazırlık maçları ile akhisar maçı*nın başında da bu oyunu izledik. bu 4-3-3 dizilişinde kanat oyuncularının mutlaka hareketli olarak defans arkasına koşular yapması ve rakip defansı bozması gerekiyor. orta sahada ise fernando'nun önünde iki dinamik ve hücum yönü güçlü orta saha olmak zorunda.

    ......rodrigues**.........gomis*...........feghouli*......
    ........................................................................
    .....................belhanda*....................................
    ..........................................donk.....................
    ...........................fernando................................
    nagatomo*.....serdar*......denayer*....mariano*
    .........................muslera*...............................

    sorunlar kadroyu yazdığımızda bile gözüküyor. birincisi, feghouli de, yedeği sinan gümüş de bu oyuna uygun kanat oyuncuları değil. ikinci sorun ise defansif orta saha olan donk'un, bu dizilişte belhanda'nın yanında oynayabilecek bir oyuncu olmaması. belhanda zaten skor üretme konusunda sıkıntılı, bir de gününde olmadığında ya da rakipler onu durdurduğunda pozisyon üretmemiz bile çok zorlaşıyor. oyunu kanatlardan kurmaya çalıştığımızda ise zaten hareketsiz olan gomis ileride yalnız kalıyor. ayrıca bu kadronun orta sahadaki üçlüsünün tek yedeği selçuk. emre akbaba gelirse belhanda'ya iyi bir rotasyon olabilir ama bu sistemi kurtarması için tüm sezon emre'yi belhanda'nın yanında donk'un yerinde oynatmaya fazla güvenmemek gerekiyor.

    elimizde 14 yabancı, toplam 21 oyuncu var, limitler dolu, gençlerle takviye ediyoruz. eğer fatih hoca 4-3-3 dizilişinde ısrar edecekse, mutlaka feghouli'nin gönderilip ndiaye'nin* alınması gerekiyor, ancak bu şekilde sağlıklı bir 4-3-3 oynayabiliriz:

    ......henry*.........gomis*...........rodrigues*......
    .................belhanda*.......ndiaye.....................
    ...........................fernando*............................
    nagatomo*.....serdar*......denayer*....mariano*
    ............................muslera*...........................

    eğer feghouli gitmeyecek ve biz de iyi bir transfer yapamayacaksak, bu kadronun oynayabileceği tek diziliş gözüküyor: on numarasız 4-2-3-1:

    ..............................gomis*............................
    henry.....................feghouli*..............rodrigues*
    ...................fernando*.......belhanda*...............
    nagatomo*......serdar*.......denayer*.....mariano*
    .........................muslera*...............................

    bu dizilişteki en kritik nokta forvet arkası. gomis'in ileride tek başına kaldığında ne kadar etkisiz olduğunu gördük. fatih hoca akhisar maçında bu sorunu gomis'in yanına eren'i alarak çözmeye çalıştı ama bu hamlenin işe yaramadığını tudor döneminden beri biliyoruz. gomis'in arkasında biraz teknik, biraz fırsatçı, bitiriciliği olan, rakip defansı tedirgin edip dengesini bozacak bir oyuncuya ihtiyaç var. bir oyuncunun rakip defans ile orta saha arasında dolaşıp rakibin yerleşimini bozarak kanat oyuncularımıza boşluk yaratması gerekiyor. feghouli ya da sinan'ın bu göreve uygun olduğunu, hatta bu iki oyuncuya en uygun görevin bu olduğunu düşünüyorum. ayrıca bu diziliş sayesinde belhanda'nın üzerindeki skor üretme sorumluluğunu da almış oluyoruz. ligde çoğunlukla bize kapanan takımlara karşı oynayacağız, geçen sene deplasmanlardaki sorunu da hepimiz gördük. bu durumda yapılması gereken, orta sahayı aykut kocaman'ın deneyip sürekli başarısız olduğu gibi defansif oyuncularla kalabalıklaştırmak değil, hücum oyuncularıyla ileride çoğalmak.

    bu dizilişle, rotasyon açısından da elimizde dengeli bir kadro oluyor. donk fernando'yu, selçuk da belhanda'yı yedekleyebilecek oyuncular. ileride gomis ile eren ise zaten benzer ve birbirlerinin alternatifi oyuncular. kanatlarda süratli, topu hızla ileriye taşıyabilen, defans arkasına koşular yapabilen, sıfıra inebilen orta açabilen oyuncular olarak henry ve rodrigues ile bunları yedekleyebilecek muğdat var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın