resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 6812
    gün içerisinde bir renktaşım (kaideyi taciz eden istisna) ile yapıtığımız mesajlaşmada kendisinin ricası üzerine birkaç bilgi paylaşımı yapacağım, doğrudur yanlıştır; ister inanın ister inanmayın. kendi filtrenizden geçirip karar verirsiniz...

    hikâyemiz 2012 lerde başlıyor, fit ve karizmatik başkanımız ünal aysal, platini ve dönemin başbakanı bir toplantı gerçekleştiriyorlar. uefa özellikle şampiyonlar liginde finalistlerin hep aynı olması sebebiyle turnuvanın tekrara düştüğünü ve ratinglerin, ilginin dünya genelinde gerilediğini fark ediyor.

    uefa kupasını kazandığı dönemde afrika, asya - uzak, yakın -ve uzakdoğu ile balkanlarda oluşan şenlik ortamı galatasaray'ın rating değeri konusunda fikir veriyor uefa'ya.

    ilk temaslardan sonra konu 2014'te ivme kazanıyor. konu şu galatasaray'ı zengin bir sermayedar veya sermaye grubu alırsa soluklaşan şampiyonlar ligine renk gelecek ve ivme artacak, tüm dünya'da takip edilme sıklığı artacak haliyle sponsor ve reklam gelirleri de artacak.

    2014'te yapılan 40 kişilik kadro oluşumunun sebebi gs ana, gs rezev ve pilot bir takım kurarak bu sermayeye hazırlıktı.

    ünal aysal işadamı olarak konuyu mantıklı buldu bu sebeple engelleyecek tasarruf önlemleri yerine büyüyerek takımları çoğaltmayı (ateş ve güneş gibi ama bu sefer gelişim ve yatırım/kâr amaçlı) ve satışı düşündü.
    hatta gs basketi satın almayı düşündüğü hala konuşulur etrafta

    sonra gelen duygun yarsuvat biraz ortalığı toparladı geçiş için dursun aydın özbek seçildi. o da zaten arazilerde oluşan rezalet olsun, 125 milyon € zarar olsun bu iş için gaza bastı. dursun tabi bir ünal aysal değil, zekice, zarifce ve kârla kazanımla yapılacak satış yerine paldır küldür bir yol olan iflası ve tek kurtuluş çaresi satışı seçti.

    kalsaydı 2023'e galatasaray beinsports un bir takımı olarak girecekti bir ihtimal veya çinli bir sermaye grubunun takımı olacaktı.
    bu satış ile türkiye'ye hatrı sayılır bir para girişi düşünülüyordu - sermaye grubu sonuçta işte yapacaktı. bu da istanbul'un eski semtlerinin 2 trilyon dolar emlak rayiciyle zengin ortadoğululara ve uzakdoğululara satılması projesi ile ilintiliydi.

    (bu kadar inşaat bize değil yabancılara yapıldı, nasıl manhattan bir merkez londra standart amerikalı ve ingiliz için ulaşılamaz ise, tarabya yeniköy, şişli, mecidiyeköy, beşiktaş, bakırköy ve ataköy de aylık geliri 10.000 € altı için erişilmez hale getirilecekti. başka bir girinin konusu bu)

    yani bu şerden bir hayır gelmeyecekti bize, belki gelirdi ama hep içimizde bir sızı olurdu kim bilir. olacak olan şey galatasaray tevfik fikretlerin ali samiyenlerin, gündüz kılıçların veya metin oktayların değil feng shuicilerin galatasarayı olacaktı.

    hikayenin devamında beşiktaş deneniyor fakat rating olarak tutmadığı görülüyor, başakşehir şu an beklemede olan ve pişirilen proje - satılmak istendiği biliniyor.
    fakat muhtemelen o projede istenilen rayiçte alıcı bulamayacak bu sebeple ikincil yedek hazırlanıyor, omega*3 ve 6 barındıran bir yedek.

    kısa hikayemiz böyle , o sebeple bu şahsı anarken bunları düşünerek anın, mevcut yönetimi de biraz rahat bırakın - adamlar 16 yıllık (son 4 yılı katmerli) düğümü çözerek bomba kucakta patlamasın diye mavi kabloyu zamanında ve kontrollü ortamda kesmeye çalışıyor. normalde kırmızı kablodur ama bizde o kadar karıştı ki herşey bizde ki mavi :)

    *duzenleme: renktaş onayiyla isminin eklenmesi
App Store'dan indirin Google Play'den alın