resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 16392
    işi dünyada bir kaç maç izleyen her kişinin yorum yapabildiği, eleştirebildiği, doğrusunu kendi bildiğini düşündüğü bir meslek olduğu için, kendisini haklı bulmak çok da zor değil. sonuçta kendisi atom mühendisi değil ki herkes fikrini söylesin, teori geliştirsin, . şu an kendisine bağlı, kendisinin yönetmesi gereken ortalama 50 kişi var.football manager değil bu insanlar ki onda bile bilirsiniz cart curt oyuncular mutsuz, antrenör teklif aldı vs. gibi olaylar gelir, bunun oyun versiyonu bile kolay değil. kim bilir kendisi nelerle uğraşıyor. ben şahsen işim gereği 3 kişinin ara yöneticisiyim, bu bile zorken, kendisinin yaptığı işi hayal edemiyorum. hatta bana göre kendisinin şu an yaptığı işlerin tanımı;

    rakip takımı izlemek, taktiklerine bakmak vs ==> pazarlama

    takıma katılacak yeni oyuncuları takip etmek, gerekirse futbolcu izlemek ==> ik ya da yeni trend talent acquisitons

    antrenmanlar, sezona hazırlık, taktikler==> iş zekası (ingilizce business intelligence)

    oyuncu yönetimi ==> yöneticilik. her departmanda aynı.

    maç öncesi ve sırasında taktik, kadro seçimi vs ==> herhangi bir operasyonel departman (lojistik, satın alma, planlama, satış vs. kısacası kriz yöneten, gündelik yaşayan ne varsa)

    toparlarsak futbol gibi sporlar herkesin bir yorum yapabildiği meslekler olduğu için hepimiz kendisinden çok bilebileceğimizi düşünebiliriz. çünkü futbol bir diploma gerektirmiyor, maç izleyip yorumcu olabilinen bir meslek. ama nasıl her meslek grubunda işinde başarılı, uzun yıllar deneyimi olan insanlara saygı duyuyorsak ve eğer bu meslekle ilgili diplomamız vs yoksa atıp tutmuyorsak, kendisi konusunda da bir bildiği vardır demenin mantıksız ve özellikle engelleme gerektirecek bir durumu olduğunu düşünmüyorum. hep beraber birbirimizi engelleyelim ve varlığımızı unutalım, her şeyin çözümü bu oldu çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın