• 55
    sözlükte bolca bulunan taraftar türü..

    (bkz: yangıncı taraftar/@adebisi) ancak bu entry'de söylendiği gibi bilinçli taraftar ile karıştırılıyor..

    biteli sadece 3 ay olmuş bir önceki sezonda 29 gol atan adamı, ilk hazırlık maçından sonra bitmiş olarak değerlendirirsen yangıncısındır.. ama aydın yılmaz'a sözleşme imzalanmasın diye tepki gösterirsen bilinçlisindir. dursun özbek'in ayyuka çıkmış beceriksizliklerini görüp gitmesi için tepki gösteriyosan bilinçlisindir, transfer yapılmadı diye yeni mustafa cengiz yönetimini beceriksiz ilan edersen yangıncısındır.. fb'nin yaptığı iki genç transferini görüp, bizi geçtiler diye yazarsan ağır yangıncısındır mesela..

    yangıncı taraftarların az da olsa gerçekten haklı gösterdiği tepkilere bilinçli taraftarların da katılmasıyla oluşan büyük tepkilerin yöneticilerin kararlarında dolaylı ve az derece de olsa etkileri olduğu bir gerçek.. mesela aydın yılmaz'a tepki gösterilmese hamza imzalatacaktı ona sözleşmeyi..

    yani tepkilerin dikkate alınması için gerçekten haklı sebeplere dayanması gerekiyor.. hocanın beğendiği, takımında düşündüğü belhanda'yı yangıncılar hashtag yaptı diye kimse satmaz.. dursun'un yaptıkları bu kadar bu denli ortada olmasa, biraz iyi yaptığı bişeyler olsa, kimse sadece 5 bin kişinin oy kullandığı bir kongreyi falan etkileyemezdi.. zaten aklı olan-çıkarı olmayan kongre üyesi herkes tepkiliydi, sen de destek vermiş oldun.. tudor'u gerçekten tanımadan geldiği ilk günden beri sallayan yangıncı, ben demiştim diyip ben gönderdim diyor mesela.. tudor büyük maçları kazanabilseydi kusurabakma ama zor gönderirdin tudor'u..

    sonuç olarak, taraftar olarak yanlış olan birşeye tepki göstermek hakkımız ve hatta bence görevimiz.. ama sağlıklı düşünülerek yanlış olduğuna kanısına varılmış, herkesin katıldığı tepkiler ancak etki edebildiğimiz sonuçlar doğurur..
App Store'dan indirin Google Play'den alın