• 53
    insanlar kendilerini önemli görmek isterler, varlıklarına bir anlam yüklemeye çalışırlar. kimi bilinçli olarak yapar bunu kimi bilinçsiz içgüdüsel olarak. taraftarlığın altında yatan ana neden de budur, bir partiyi fazla benimsemenin altında yatan ana neden de budur. ben mesela geçmişe baktığımda hayatımda en boş kaldığım en mutsuz olduğum zamanlarda fanatizm seviyemin arttığını gözlemliyorum. iyi gün taraftarı demişim nickime ama şimdi farkediyorum ki, gs'nin kötü gününde değil kendi kötü günlerimde daha çok taraftar olmuşum. genel olarak boş hayatlarımız olduğundan buna sarılıyoruz heralde.

    bu yangıncı tayfa da bunu en doruğunda yaşayan ekip. açıkçası bomboş adamlar. hayatta kendilerini bir yere ait hissetmek istiyorlar çoğumuz gibi, ama farklı olarak bu adamların hayatta o kadar başarıları yok ki, saçma sapan kararları verme haklarını kendilerinde görüp, sonuca etki ettiklerini sanıyorlar. tudor'u gönderip fatih terimi getirtmişler bak bak bak woooow şeytanın aklına gelmez. gençlerbirliği maçından sonra takıma destek veren tayfa mı yangıncı tayfa? güldürmeyin. sabri'yi sözde senin lafına bakıp gönderenler sneijder'i neden tutmadı senin lafına bakarak? olmasına neden oldukları şeyler yok mu bunların? tabi var. niasse'ın alınmaması mesela. çok anlarlar ya futboldan, hamzaoğlunun gönderilip arkasından çektiğimiz mancini prandelli dönemleri mesela. çok beğendiğim adam değildi hamza, ama gönderdik diye övünüyorsan arkasından gelen leşliklerin de sorumluluğunu alacaksın. bunları da adam gibi yönetici umruna takmaz zaten. anca yağlı surat gibi başa piyon olarak konmuş basiretsiz adam aman koltuğum gitmesin diye suyuna gider bunların. yoksa şu sözlüğün %80'i futboldan anlamıyor zaten, en çok ilgili kesimin %80'i. total taraftara baktığında %5-10'u anlıyorsa anlıyordur. adam gibi yönetici böyle bir toplumun kendine dikte ettiklerini yapmaya çalışır mı? bak ali koç'a o kadar söyleniyorlar adam bildiği doğruyu yapıyor. daha 2 ayda ali koç'a sabırları bitiyordu antudaki yangıncıların. işte bakın onlara, onlar sizin fenerli yansımalarınız. burada kendinizi çok akıllı sanıp kıçınızla gülüyorsunuz ya, onlardan farkınız yok ki sizin.

    size bakılsa sezon başında garry beyinsizdi. şimdi 20 milyon ulen muhabbeti çevirirsiniz. yangıncı taraftar adı üstünde işin sonunu önünü düşünmeden ani reaksiyon veren ne yaptığını bilmeyen kendini kabullendirmeye çalışan taraftar. belhandasatılsın hashtagi yapanlar da bu yangıncı taraftar mesela, ama biraz düşünsen belhanda takıma - değer katıyor olsa bile bu hashtagin adamın satış bedeline negatif yönde etki edeceğini görür düşünür susarsın. ama olmaz senin sonunu önünü düşünmek gibi bir yetin yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın