resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:82
Uyruk:Türkiye
  • 9159
    unal aysal'i cok seviyorum ve bizden apar topar ayrilmak zorunda birakilmasi da her dusundugumde icimi acitan bir hatira ancak yerli oyuncularla uzun sureli kontratlar yapmasi cok onemli bir yonetim hatasiydi.

    mba yapanlar bilir, strateji derslerinde ogretilen resource commitment denen cok onemli bir konsept vardir. buna gore eger kaynaklarinizin onemli kismini belli bir tip yatirim turune baglarsaniz ve bunu rakiplere belli ederseniz, rakipleriniz bundan aninda faydalanir. kaynaklarinizi bagladiginiz icin kurumsal esnekliginizi kaybedersiniz ve bundan firsat bulan buyuk ve kucuk rakipler sizin zaaflarinizdan maksimum faydayi elde etmeye calisir.

    unal aysal orneginde galatasaray kadro icin bir strateji belirlemeye calisirken rakiplerin etkisi altindaki federasyonun yabanci esnekligi getirmeyecegini farzedip yerli oyuncularla cok uzun sureli kontratlar yapti ve maddi kaynaklarini yerli futbolculara bagladigini butun kamuoyuna belli etmis oldu. elini bu sekilde acik edince besiktas ve bilhassa fenerbahce durumdan faydalanip federasyondaki etkisini kullanarak yabanci kuralini oldu bitti bir sekilde degistirdi ve bir anda rekabet avantaji sagladi, galatasaray da onemli bir kadro dezavantajiyla basbasa kaldi.

    rekabetci bir piyasada herhangi bir organizasyon yoneten bir kisinin dikkat edecegi belki de ilk husus elini rakibe belli etmeden hamle yapmaya ozen gostermektir. yillarin kurt yoneticisi unal aysal belki de en iyi bildigi konuda boyle bir hata yaparak bize istemeden de olsa baya maliyetli bir fatura cikardi.

    benzer hatalari ali koc'un da yapabilecegini dusunuyorum, ustune ustluk aziz yildirim da su ortamda ali koc icin bir rakip konumunda oldugundan dolayi baya ilginc gelismeler yasayabiliriz onumuzdeki bir iki sene icerisinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın