• 19265
    18-19 sezonu kadro planlamasında en çok zorlanacağımız mesele 7/10'luk adamların takımda fazlaca olması. aklımdan geçenlerin, altta da yazacaklarımın özetini en başta yazayım.

    benim kriterim şampiyonlar ligi. kısa vadede büyük başarılar değil ama önce istikrar. dört sene üst üste gruplardan çıkmaya bile tav olabilirim, keza bunu da kolay gördüğüm anlaşılmasın. fakat bu başarı, idare edecek kadrolar ile olmaz. oyun içinde saman alevi gibi parlamalarla hiç olmaz. deplasmanda kazandığımız kayseri, alanya, akhisar maçlarını hatırlayınca insanı endişeye gark ediyor. deplasmanı geçelim, içeride çok başarılı bir performans sergilesek de büyük maçları alacak bir oyuncuya sene boyunca sahip olmadığımızı düşündüm. başakşehir maçını alan mariano'nun sezonda bir kez atılacak golü ve beşiktaş maçında skor avantajı elde ettiren yine sezonda bir kez kendisinden gördüğümüz fernando'nun golü. asla bu galibiyetleri de, kişisel performansları da küçük görmek, gölgelemek gibi bir niyetim yok. çıkacağımız arenayı hepimiz biliyoruz. haklı bir temkinli duruş...

    hücum hattında maç kazandıracak iki adama ihtiyacımız var. biri belhanda'nın yerine, diğeri kalırsa garry, feghouli'den daha skorer bir kanat oyuncusu. yeri gelmişken belhanda için ayrı bir parantez açalım.

    sene boyunca on numara değil de sekiz numara giyse eleştirilmeyecek gibi saçma sapan bir argümanla savunulup durdu bu arkadaş. yaşadığına elano sendromu diyebiliriz. nereye koysan olmuyor. kendisinin oynayabileceği tek sistem vardır: 4-3-3. skor yükünü çeken üçlü varsa önde, belhanda da arkayı hem süpürür, hem de sıradan bir orta sahadan fazlası olarak katkı verir. ama ikinci bir sistem söyleyemezsin başarılı olabileceği. belhanda galatasaray'a avrupada tek maç kazandıramaz. şampiyon olduğumuz günlerde çıkan transfer haberlerine göre aldığımız bonservis bedeli civarı taliplisi varsa aynı gün gönderilmelidir. kendi tarzında iyi bir futbolcu olduğunu düşünebilirsiniz. ama galatasaray'ın ihtiyacı belhanda tarzı oyuncu değildir.

    aynı şekilde beni hayal kırıklığına uğratan feghouli'nin de gönderilmesi taraftarıydım ama dünya kupasını önemsemeyerek ameliyatını ertelemesi bence değerli bir hadise. sezon başı hazırlık kampını da iyi geçirirse kendisi galatasaray için çok iyi bir yedek de olabilir. o kadar yıllık ücret alıp yedekten girmesi çok cazip gelmeyebilir ama bir taraftar olarak bir sene daha kredisi olduğu kanaatindeyim. belhanda olmaz, feghouli olmaz ise kim olur sorusunun cevabı olarak da ihtiyacımız olan iki isim belli: kagawa ve shaqiri. bu iki ismin yeteneği ve tecrübesi, ekonomik şartlar, maliyet-verim oranı, üstüne bir de yaşlarını kattık mı alabileceğimiz en ideal isimler olduğu kanaatindeyim. bu iki isim olmaz, bu tarzda başka isimler olur; olmak da zorunda.

    bunun yanında asamoah gündemin neresinde bilmiyorum ama nagatomo transferinden bağımsız kendisi mümkünse kadroya katılabilirse, kendi içinde alternatifli güzel bir kadroya sahip oluruz. bu veya bu tarzda üç kritik ismin transferi çok önemli. fatih terim etkisiyle gelen başarı kimseyi aldatmasın. ilk on biri ortalamanın biraz üzerinde bir kadro vardı geride bıraktığımız sezon. gerekli takviyeler yapılmazsa aynı başarıyı tekrarlaması mümkün olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın