resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 2701
    johan "ulu" elmander kadar çok sevdiğim futbolcu. bundan sonraki seviye fernando muslera seviyesi zaten.

    bir taraftar olarak bafe'nin satılmasını hiç istemedim. ama bafe'nin arkasına yedek bekleyecek bir futbolcu da istemedim. galatasaray'ın uefa'dan sattığın kadar al cezası bile almayacağını düşünebilecek kadar bir 21. yüzyıl romantiği olarak söylüyorum bunu. bafe ile rekabete girebilecek ve hatta belki de kesebilecek yeterlilikte bir futbolcu bakmalıyız.

    bafe çok iyi bir ceza saha golcüsü olmasına rağmen, bazı eksiklikleri var. mesela kendi pozisyonunu yaratamıyor. burada kastım, topu alsın rakip takımı rencide ederek gol atsın değil. mesela ceza sahasının dışında topu aldığında, bir dürtüş sonrası gelen şut göremiyoruz kendisinden pek. denemeye kalktığında topu eveleyip geveleyebiliyor. ya da ceza sahası dışında pas istasyonu olup servis yaptığına da şahitlik edemiyoruz pek. ya da defans arkası koşularda sonuca gidebildiğini, topla birlikte alan katedebildiğini de pek göremiyoruz. topla ilişki süresi arttığında, etkinliği aynı oranda düşüyor. zaten, kendisinin meziyetleri çok farklı. gelgelelim şampiyonlar ligi’nden bahsediyorsak, bahsettiğim şeyler bizim için bir sıkıntı. eğer gomis ile oynayacaksanız, ceza sahasına çok iyi ve çok fazla top getirmeniz gerekiyor. biz, 2018/19 sezonunda bunu çok iyi yaptık. beşiktaş bizden daha fazla ve daha etkili şekilde ceza sahasına top getirdi. ama sonuç ortada. şampiyonu belirleyen bir anlamada bitiricilik, yani bafe oldu.

    soru şu: şampiyonlar ligi’nde bafe'yi yeterince besleyebilecek miyiz, yoksa olay 2017/18 sezonunun deplasman performansına mı dönecek? cevap muallak.

    biliyorum, bafe'nin gol atamadığı her maç, oyunda görünmediği üzerine atılıp tutulacak. taraftarın çoğunluğu böyledir. forvetsen gol atacaksın. şişirilen kaç topu takımında tutmuşsun, ne kadar takım oyununa katkı sağlamışsın, ön direk arka direk koşu yaparak arkadaşlarına kaç tane boş pozisyon ayarlamışsın, rakip defansların dikkatini üzerinde toplayarak, onlarla cebelleşerek takım arkadaşlarının üzerindeki baskıyı ne kadar azaltmışsın, bunların önemi kalmaz bir süre sonra.

    ve bafe gibi güzel bir adama, iyi bir futbolcuya sallanması canımı sıkıyor açıkçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın