resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:40
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 2676
    çılgın bir teklif gelmediği sürece satılmaması gereken 2017-2018 sezonu gol kralı.

    deplasmanlardaki silik oyunumuzun pek çok nedeni var. forvet özelinde olanı ise kadroda bir adet pivot santrfor bulunmamasıdır. gomis'in bu özelliği yok fakat bu özelliği olmadığı için böyle bir adamı satmak, iç anadolu bölgesinde türkiye'nin en büyük buğday veren tarlasına sahip olan adamın, muz yetiştiremiyorum diye tarlasını satmasına benzer. bu beyefendinin sorunu çözmek için akdeniz'de de toprak sahibi olması gerekir. yoksa ki elindeki buğdaydan da olur. deplasmanlarda kilidi açmak için alınacak aksiyon bana göre eren'i satıp aynı maaş bütçesi ile adam gibi bir pivot santrfor alınmasıdır. rakibe ve oyun planına göre dönüşümlü ya da beraber oynayabilirler. 10 numara meselesini de emre akbaba ile çözersek çılgın varyasyonlar elde ederiz.

    deplasman sorununa girdiğim için devam edeyim. orta sahadaki çıt kırıldım oyun ve top kayıplarına sebep olanları gönderip, o bütçe ile yerine taş gibi, dinamik adamları koyduğumuz zaman zaten problemin %50'sini çözmüş oluruz.

    diğer taraftan gomis'i satmak, iç sahadaki coşkuyu da düşürecektir. analiz yaparken daha derin ve analitik bakmak gerekir.
  • 2678
    kaleyi bulan şutlarında 1.94 şutta bir gol atıyor. yani kaleyi bulan 2 şutundan birisi gol demek. bu rakam 3 civarı olduğunda o oyuncuya çok iyi bir golcü gözüyle bakılır. bu sebeple kendisinin kıymeti ve hakkı verilmelidir. yaş ile ilgili kısma takılmıyorum. kendisini dinlendirebileceğimiz ve rekabet ettirebileceğimiz bir forvet alırsak forvet konusunda sıkıntı yaşamadan sezona başlarız.

    3 kulvarda yarışacağımız düşünülürse gomis'e yakın kalitede biraz daha farklı bir tipte(niasse tipi) bir forvet ile o bölgedeki eksikliği çözebiliriz.

    gomis, niasse(ahmet musa), sinan gümüş, ahmet sivri(tr kupası) ile sezona başlayabiliriz.
  • 2679
    deplasman fobimizin sebebi ilan edilmiş futbolcumuz. hücuma katkısı olmayan bir orta saha, içeriye hiç girmeyen kanat oyuncuları, topu anlamsız şekilde şişiren defans değil de gomis mi bizim deplasman fobimizin nedeni?

    kendisini ikame edecek maddi gücümüz yok. kaldı ki bir santrafor her topu tutamaz. 2 kişinin marke ettiği bir santrafor hele hiç yapamaz. hayallerinizde nasıl birisi var, bilmiyorum? ama gomis gibi bir oyuncuyu alabilmemiz pek mümkün değil.

    daha 3-4 ay önceye kadar garry'yi bile gömen taraftar lütfen "genç oyuncu" demesin, kalbini kırarım.
  • 2680
    şampiyonlar ligi için bir seviye aşağıda bulduğum sevgili oyuncumuz. her ne kadar ligde çok önemli işler yaptıysa da, kara panterimizin şampiyonlar ligi takımlarının hızlı hamle yapan stoperlerine karşı nasıl baş edebileceğini düşünmeden edemiyorum. derbi maçlarda etkisiz kalması bu düşüncemi destekler nitelikte. umuyorum yanılan ve bu yanılgıya aşırı memnun olan birisi olurum ve golcümüzün babalar ligindeki harika performansını seyrederim.
  • 2681
    yedek olarak kendisini zorlayacak bir oyuncu * * * alındığı taktirde performansı nirvanaya ulaşabilir. çalışma azmi ve motivasyonu üst düzeyde olduğu zaman neler yapabildiğini göstermiştir*
    ayrıca alternatifi için de çok önemli bir mentor olur. iyi de olur, hatta muazzam olur.

    edit : çok erken yollarımızı ayırdık kendisiyle. gitmeseydi, şampiyonlar ligi'de o sezon yarı final görebilirdik.
  • 2683
    johan "ulu" elmander kadar çok sevdiğim futbolcu. bundan sonraki seviye fernando muslera seviyesi zaten.

    bir taraftar olarak bafe'nin satılmasını hiç istemedim. ama bafe'nin arkasına yedek bekleyecek bir futbolcu da istemedim. galatasaray'ın uefa'dan sattığın kadar al cezası bile almayacağını düşünebilecek kadar bir 21. yüzyıl romantiği olarak söylüyorum bunu. bafe ile rekabete girebilecek ve hatta belki de kesebilecek yeterlilikte bir futbolcu bakmalıyız.

    bafe çok iyi bir ceza saha golcüsü olmasına rağmen, bazı eksiklikleri var. mesela kendi pozisyonunu yaratamıyor. burada kastım, topu alsın rakip takımı rencide ederek gol atsın değil. mesela ceza sahasının dışında topu aldığında, bir dürtüş sonrası gelen şut göremiyoruz kendisinden pek. denemeye kalktığında topu eveleyip geveleyebiliyor. ya da ceza sahası dışında pas istasyonu olup servis yaptığına da şahitlik edemiyoruz pek. ya da defans arkası koşularda sonuca gidebildiğini, topla birlikte alan katedebildiğini de pek göremiyoruz. topla ilişki süresi arttığında, etkinliği aynı oranda düşüyor. zaten, kendisinin meziyetleri çok farklı. gelgelelim şampiyonlar ligi’nden bahsediyorsak, bahsettiğim şeyler bizim için bir sıkıntı. eğer gomis ile oynayacaksanız, ceza sahasına çok iyi ve çok fazla top getirmeniz gerekiyor. biz, 2018/19 sezonunda bunu çok iyi yaptık. beşiktaş bizden daha fazla ve daha etkili şekilde ceza sahasına top getirdi. ama sonuç ortada. şampiyonu belirleyen bir anlamada bitiricilik, yani bafe oldu.

    soru şu: şampiyonlar ligi’nde bafe'yi yeterince besleyebilecek miyiz, yoksa olay 2017/18 sezonunun deplasman performansına mı dönecek? cevap muallak.

    biliyorum, bafe'nin gol atamadığı her maç, oyunda görünmediği üzerine atılıp tutulacak. taraftarın çoğunluğu böyledir. forvetsen gol atacaksın. şişirilen kaç topu takımında tutmuşsun, ne kadar takım oyununa katkı sağlamışsın, ön direk arka direk koşu yaparak arkadaşlarına kaç tane boş pozisyon ayarlamışsın, rakip defansların dikkatini üzerinde toplayarak, onlarla cebelleşerek takım arkadaşlarının üzerindeki baskıyı ne kadar azaltmışsın, bunların önemi kalmaz bir süre sonra.

    ve bafe gibi güzel bir adama, iyi bir futbolcuya sallanması canımı sıkıyor açıkçası.
  • 2684
    anlaşılan forvetsiz geçen 3-4 yılı çok çabuk unutmuşuz. adam gelmiş 29 golle senin şampiyonluğunda en önemli rolü oynamış, rekor kırmış, bütün sene tek başına forvet rotasyonunu idare etmiş ama birkaç maç kötü oynadı diye ''cl'de iş yapmaz, yavaş, deplasman sorunu onun yüzünden'' falan deniliyor.

    yanına alırsın birini. en sikko maçta bile 32 yaşında gomis'i oynatmak zorunda kalmazsın, bu adam da sezon sonu diri kalır. ayrıca şampiyonlar ligi meselesinde buradaki yazarlarla aynı düşünmüyorum. biz şampiyonlar liginde pozisyona girince gol yapmak zorundayız, kaçırma lüksümüz yok. buna en uygun forvet de gomis. bir maçta topla 2 defa tehlikeli bölgede buluşturursan birini gol yapar. istatistikler öyle diyor en azından.

    ha fatih hocanın oyun planında kendisi olmaz, iyi bir paraya göndeririz eyvallah. ama bence çok saçma eleştiriliyor kral.
  • 2685
    2017-2018 sezonu gol kralı.

    sadece şu tanım bile yeterli benim için. galatasaray'da gol kralı olan her forvete benim sonsuz saygım var. bu durum burak yılmaz için de böyleydi milan baros için de. forvet abi adam. yok kalçası ile top indirecek yok duvar olacak yok orta sahaya gelip top yapacak. yok abi bunları sonra yapsın. önce bana gol atacak. hafiften egosu olacak. arada sıra kafayı sıyırıp, gözü kör olacak. sadece kaleyi görecek. gol kralı olmayı çok kolay sanıyoruz. 29 gol demek ne demektir ey ahali. senin en son hangi forvetin bu kadar gol attı bir hatırla. sonra gomis'e saygı duy, yok bilmem şampiyonlar ligi için yetersiz de.
  • 2686
    süper lig 2017-2018 sezonu'nu tek başına alıp götürmüştür. vurduğu her üç şuttan ikisi füze gibi gidiyor kaleye. inanılmaz bir enerji ve karakter ortaya koyuyor. gol atamadığı maçlarda kendisinin çok da kötü oynadığını düşünmüyorum. kaldı ki gol atamadığı 2 maç (15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçı ve 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçı) üzerinden değerlendirme yaparsak bana göre muazzam bir oyun sergilemişti.
  • 2687
    40 maçta 32 gol attığı sezonda takımın as golcüsünü eleştirmek kulağa pek mantıklı gelmiyor ama mecbur eleştirecez.

    sezona iyi başladı, güzel oynadı ancak karabük'e deplasmanda 4 attıktan sonra kayıp desek yeridir. son haftalarda kaçırdığı penaltılar şampiyonluğu vermemize sebep olabilirdi. müthiş bir profesyonel ancak gün geçtikçe yavaşlıyor. seneye şampiyonlar ligi, lig ve kupa derken 50'ye yakın maça çıkacağız. kusura bakma da bir drogba da değilsin gomis...

    başakşehir, fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor: totalde 8 maçta 2 gol... bu şartlar altında gelecek sezon iyi performans vereceğine maalesef güvenemiyorum.

    32 yaşında, 3.350 alıyor yıllık, 2 senelik daha kontratı var.

    oyun olarak geçirdi mi bilmiyorum ancak istatistik olarak süper bir sezon geçirdi. duygusal davranmayabiliriz sanki kendisi konusunda. bu tip oyuncuların kaymağını 1 sezon yiyip yollayabilirsin.

    yani anlayacağınız, sattık sattık gibi..

    bu satırları yazmaya gönlüm el vermedi ancak durum bu.

    fatih hocam doğru kararı verecektir.
  • 2688
    tüketim çılgınlığının kurbanı olmak üzere olan futbolcumuz.

    evet bafetimbi gomis bir drogba değil, evet bize şampiyonlar ligi kupasını kazandıracak forvet değil, evet yağ gibi adam geçip aralara kaçmadı, evet tt stadyumu'nda, kadıköy'de bize derbi kazandırmadı ancak kendisi bu yıl 29 gol atıp bizi şampiyon yaptı.

    sanmıyorum ki real madrid karim benzema'dan yüzde yüz memnun olsun. sanmıyorum ki manchester city taraftarları gabriel jesus'un özelliklerinden yüzde yüz memnun olsun. takımınızdaki herkesi messi gibi, muhammed salah gibi, fernando muslera gibi yüzde 100 beğenip sevemezsiniz. siz gomis'i hantal diye, alex kadar sneijder kadar drogba kadar beğenmiyorsunuz diye 29 gol attığı sezon sonunda göndermek isterseniz ben bunun adına tüketim çılgınlığı derim. sürekli birini gönderelim öbürünü getirelim. gomis 29 attı ama fener'e atmadı gönderelim, nagatomo şampiyonlar liginde yetmez almayalım, yahu bu türk takımları semih kaya-dany-tosic-uğur boral-amrabat'lar ile başarılı olmadı mı? takımda tabiki drogba'lar sneijder'ler olmak zorunda başarı için ancak 1 senede kupa almayı hedeflemiyoruz sonuçta nagatomo'lar gomis'ler yetmez diyorsanız kimleri istediğinizi gerçekten merak ediyorum.

    gomis'in yerine kimi almayı hayal ediyorsunuz anlamıyorum ki. yani gomis gönderip griezmann getirebilecek bir durum varsa ortada gomis'i sabiha gökçen havalimanı'na kadar bırakayım ben.

    bir de bu gomis'in ücreti meselesi var. 3.350.000 milyon euro garanti ücreti varmış. evet öyle. isterseniz piyasada 2 milyon'a eren'ler pektemekler'ler veya 4.5 milyon'a negredo'lar jansennler var. bütçemizin alabileceği forvetler içinde kim var ki 3.5 milyon euroya alıp koyalım hem çok iyi forvet olacak hem bu kadar gol atacak? 5 milyona oynatacak bir drogba daha yok ki dünyada transfer edelim çin'den.

    taraftarla dokusu bu kadar uymuş bir futbolcu, bu kadar gol atmış bir futbolcu totelde 3-5 maç kötü oynaması hasebiyle gönderilmek isteniyor. bu tüketim çılgınlığını yaşayan beşiktaş demba'ba, gomez ve abouabakar'ı tutturdu, yine tuttururum sandı, 8 milyona aboubakar'ı değil negredo'yu aldı. ligde 4. oldu. bunları yaşamamak gerekiyor. dediğim gibi işin özü, her futbolcuyu hagi kadar muslera kadar melo kadar beğenip sevmek isterseniz, hem manevi hem maddi açıdan batarız. ki son 5 yıldır büyük galatasaray taraftarının tek sorunu budur diye düşünüyorum. üstelik argo tabirle transfer budalası olan bir taraftar olarak söylüyorum bunu. bu maddi durumda aman gomis'e falan dokunmayalım. arkasına niasse falan kiralarsak ne ala.
  • 2689
    insanlar kendisi hakkında yapılan eleştirileri attığı 29 gol ile kapatmaya çalışıyor. evet ben de kendisini seviyorum ama bu takımın deplasmanda karabükspor gibi oynamasının sebebini bir oturup düşünün sevgili renktaşlar. gomis çok iyi bir golcü olsa da ben elimde olsa kendisinin yerine benzer özellikli ancak daha devamlılığı yüksek ve deplasmanlarda kaybolmayan birisini tercih ederdim. kendisi kadar keskin golcü olmasına gerek yok, gene gomis kadar güçlü olmasına da gerek yok. deplasmanlarda bizi 10 kişi oynatmayacağının garantisi olsun, yeterli. buna tüketim çılgınlığı derseniz diyecek bir şeyim yok, ancak ben sadece takımım için daha iyisini istiyorum.
  • 2691
    kendisi kötü olduğu için takım deplasmanlarda ve derbilerde kötü oynadı deniyor. benim gördüğüm ise, takım kötü olduğu için ve topu hücum bölgesine taşıyamadığı için gomis deplasmanlarda ve büyük maçlarda etkisiz kaldı. bu sene ligteki 18 takımın tamamının bir çok maçını izlemiş ve her forvet hakkında az buçuk bilgi sahibi olmuş biri olarak söylüyorum ki gomis oyun içi katkı anlamında ligin en dominant ve efektif performansını sergiledi.* gol ve asist sayılarından bahsetmiyorum bile.
  • 2692
    2017-2018 sezonunda şampiyonluk yarışında bulunan takımlar arasında hangisinde oynasaydı o takım şampiyon olurdu ve nitekim oldu. bana göre ligimiz için oldukça kıymetli bir oyuncu. daha iyisini alabilirsek ne ala ancak maddi imkanların el vereceğini sanmam. ayrıca deplasmanlarda silik bir performans gösterdiğini de düşünmüyorum. ligin son haftalarında belki rodrigues kadar katkı yapamamış olabilir ancak son haftalara bu şekilde gelebilmemiz de kendisinin üstün performansı sayesinde olmuştur. drogba'dan sonra bu gözler iyi bir golcü gördü sonunda.
  • 2694
    önde basmaya gücü yettiği sürece hocamızın vazgeçmeyeceği oyuncu olacaktır. elmander, gomis'in yarısı kadar gol ancak atıyordu fakat takıma verdiği katkı müthişti. gomis topsuz oyunda da hem elmander'e yakın bir katkı vermekte hem de leblebi gibi gol atıyor. az bir bonservis bedeli karşılığında takımdan gönderilmesi büyük bir hata olur.

    diğer yandan bizim bu bölgeye zaten 1 transfer şart arkadaşlar. gomis'i 3m euroya yollayıp uygun bedelli ve kaliteli 2 forvet transferi yapmak çok zor olacaktır.

    edit: çaylaklık da zor dönem, ancak böyle edit atabiliyorum, hakkımız 20 tane ne yapalım. zam meselesi ve inanılmaz isteksiz hareketleriyle ancak bu kadar gözden düşebilirdi. süper kupa finalinin kaybedilmesi de kendisine yazar. sırf o maçtaki isteksiz, kaprisli görüntüsü yüzünden müzemizde bir kupa eksik olacak. yallah arabistan'a
  • 2695
    tespitimi açık açık yazıcam. bu sözlükte ve taraftarlarımız arasında çok fazla transfer manyağı var. sürekli takıma yeni yıldızlar gelsin istiyorlar.

    maddi olarak büyük çıkmazlar yaşadık bu tipler hala yüksek transferler konuşuyordu. avrupa kupalarından men cezası aldık hala ffp'yi umursamayan transferler istiyorlardı.

    bu transfer döneminde de forvete drogba ayarında bir yıldız isteyenler var. ince ince başladılar gomis'i yetersiz bulduklarını anlatmaya.

    valla arkadaşlar bu adam bizde bir sezon oynadı. onda da lig tarihinin en golcü yabancı futbolcusu oldu. boş yere analiz paylaşmayın. adam tüm istatistikleri parçaladı çünkü.

    hem sizi hem de bizi mutlu edecek tek bir olay var. gomis'e yüksek bir transfer teklifi gelir. o gün ''gomis dışında kim olabilir?'' diye tekrar konuşuruz. şu an için tamamen fantezi bunlar. bir fantezi uğruna da gomis'i harcamayız.
  • 2697
    france football dergisine verdiği röportajda kendisi için gelen teklifler olduğunu ve kulüp ile oturup konuşacaklarını söylemiş.

    http://www.ntvspor.net/...4f7615c0a510b4d86f0d

    orijinal röportaj:
    https://www.francefootball.fr/...hose-d-unique/905766

    edit: entropia tam çeviriyi yolladı sağ olsun;

    hedef galatasaray da devam etmek mi?
    dogal olarak, boyle bir sezondan sonra dinlenicem. sezon arasinda klubun liderleriyle en iyi cozumu bulmak icin konusucam.
  • 2698
    basligini hayret ile okudugum galatasaray tarihinin simdilik en basarili yabanci forveti.

    adam gol rekoru kirmis, tarafli tarafsiz herkes sezonun en iyi oyuncusu secmis hala elestiriliyor. mantik da deplasmanlarda kaybolmasi, e iyi de tum takim kayboldu? fatih terim bile dogru durust deplasman fobisini yenemedi bu sene, gomis mi yenicek tek basina. gomis'i yetersiz bulanlar galatasaray takimina gelmis ve ondan daha iyi performans vermis 1 tane yabanci forvet gosterirlerse cok memnun olurum.

    denmis ki "ben elimde olsa kendisinin yerine benzer özellikli ancak daha devamlılığı yüksek ve deplasmanlarda kaybolmayan birisini tercih ederdim" valla mumkunse bakkala giderken bana da aliver bir tane oyle. turkiye liginde e boyle bir forvet gelir mi? akliniz aliyor mu sizin?

    bi fatih terim kampi gorsun seneye iyi oynamazsa oturur konusuruz da 40 macta 32 gol atmis adami kotu diye gondermek istemek, sozlugun sinirlarini zorlayacak kelimeler isitmenizi saglar. eger satacaksak en azindan 1 sampiyonlar ligi gorsun orada da iyi oynasin sezon sonu cin'e yollanir 15-20 ye. ama simdilik sakin. kendinize gelin.

    edit: tahmin ettigim gibi 35 yasinda buraya gelip senede 6 milyondan 1.5 senede 10 milyon euro cukkalayan drogba ile kiyaslanmis. tamam drogba taninirlik icin iyi de 37 macta 15 gol atmis, katkisi gomis'e gore daha az. napayim oyle drogba'yi o zaman. ayrica "kusura bakma da bir drogba degilsin" diyen arkadastan ricamiz, lutfen griezmann'i elinden tutup getirmen, boylece daha iyi bir forvetimiz olabilir.
  • 2699
    daha düne kadar forvetinde burak yılmaz, umut bulut, goran pandev olan bizlerin laf söyleyemeyeceği forvet. türkiye ligi'nde bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu. kaldı ki türk olarak 38 gol atan hakan şükür'lü kadroda olsa ya da tanju çolak'ın 39 gol attığı dönemde oynasa o rekoru da kırarmış.

    adamın kaleyi bulan her 1,94 şutundan birisi gol oluyor. bu ne demek, bu adam, kaleyi buldu mu atıyor demek.

    safkan bir forvet.

    http://www.gadoo.com.br/...ds/2015/08/10224.jpg
  • 2700
    ligin en az topa sahip olan takımlardan biri olan akhisarspor karşısında bile deplasmanda %37 ile topa hakim olabildik ve maç boyu orta sahada ezildik. bu bize deplasman sorununun gomis ile değil direk bizim orta sahamız ile alakalı olduğunu gösterir.

    gomis ligde deplasmanlarda en fazla gol atan oyuncu. içeride 17 de 16 yapmamızda ki en büyük pay sahiplerinden biri. ceza sahasında tam olarak istediğimizi verdi. sadece iç saha maçlarında bile fener ya da bjk'de oynasaydı şuan şampiyonluk şarkısı söyleyen taraf onlar olurdu.

    karakter ve oyuncu olarak tam ihtiyacımız olan ve bizimle kalması gereken oyuncumuz.

    özellikle bu sene satılsın diyenler neye göre bunu söylüyorlar bilmiyorum. satabildiğimiz değer kadar oyuncu alabileceğimiz bir dönemde, cenk'in bile 20 milyon ettiği piyasada kimi nasıl alacağız çok büyük muamma.

    en az 1 sene daha parçalı giymesi gereken aslan parçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın