• 1
    dünya kupaları tarihinin en skandal maçıdır.şike olduğunu herkes kabul etmiştir.olaylar şöyle gelişti.

    bu maç öncesi sadece almanyanın 1-0 lık galibiyeti ile hem avusturya hem almanya grupta cezayiri safdışı bırakıp,kolkola 2.tura çıkabiliyordu.(almanya ve avusturyanın aynı dili konuşan iki ülke olduğunu belirtmeye burada gerek yok tabi)

    almanya 10.dakikada 1-0 öne geçince 2 takımda gerçek anlamda futbol oynamayı bıraktı.al gülüm ver gülüm şeklinde geçen bir maçolmaya başalyınca tribünlerdeki tarafsız ispanya seyircisi ve cezayirli taraftarlar sürekli olayı protesto etmek için yuh ve ıslık yağmuruna tuttular.hatta olay öyle bir boyuta vardı ki tribünde alman bayrakları yakılmaya başlandı(bir rivayete göre duruma dayanamayan alman taarftarlar kendi bayraklarını yaktılar)

    ertes gün cezayir bu maçın şike olduğunu ve her iki takımın da turnuvadan ihraç edilmesi için fifaya şikayette bulundu ama doğal olarak(!) netice çıkmadı.

    1986 yılından beri avrupa ve dünya şampiyonalarında bu maç nedeniyle gruptaki son maçlar aynıı gün aynı saatte oynanır oldu.

    ukdeyi veren : daniel tozser

    yazar notu : ''nereden biliyorsun hayatta mıydın'' derseniz, değildim. büyüklerime sordum, söylediler. ayrıca internetten de yardım aldım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın