resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 1621
    potansiyelini bu sezon ortaya koymadı. biz rodrigues'den bu sezon faydalanmayı akıl edebildik. oysa 16/17 sezonunda solda bruma oynarken biz sağ kanatta linnes ve rodriues ikilisini kullanabilirdik. ben bunu gördüm ve önerdim. aslında takımın en büyük krizlerinin çözümü elimizdeydi.

    bu adamın en büyük silahı muadili çoğu kanat oyuncusunun aksine müthiş defansif enerjisi ve hırsı. her an maçın içerisinde. sürekli bekini kovalıyor. denemekten hiç vazgeçmiyor. üstelik bencil değil. üstün mental özellikleri yok. ama iyi niyeti bu mental eksikliklerini kapatıyor. zaten kapatılmayacak kadar büyük zaafiyeti yok. aslında şutu daha iyi olsa çok büyük paralar edebilirdi. çok büyük paralar derken şimdi de çok büyük paralar konuşuluyor ama ben o paraların katından bahsediyorum.

    bana göre sağ açıkta sol açıkta oynadığından çok daha etkili. fakat biraz da yokluktan kariyer zirvesini yaptığı sezonun ikinci devresinde sol açığa mahkum kaldı. yine de formuyla ofansta şampiyonluğun bana göre 1 numaralı mimarı.

    gomis'i de parlatan isim rodrigues oldu.
    zaten dikkat edilecek olursa rodrigues'in solda oynamasından sonra gomis'de de önemli bir form düşüklüğü başgösterdi. çünkü sezonun en güçlü gol bağlantısı bu ikili arasındaydı. rodrigues'in sıfıra inip çıkardığı pozisyonlarda veya pozisyon devamlarında gomis ciddi şekilde etkili oluyordu. evet rodrigues solda da çok etkiliydi. fakat rodrigues soldayken gomis o kadar etkili değildi.

    galatasaray'da tutmayı becerirsek önümüzdeki sezon kadro planlamasını rodrigues'in sağda oynaması üzerine yapmamız doğru olur diye düşünüyorum. yine kişisel fikrim 20 milyon eu üzeri veren bir takım çıkarsa satılmalı. hele konuşulduğu gibi 30 milyon eu'ları görürsek hiç beklenmemeli.

    galatasaray böyle oyuncuların yerini doldurmayı başarmayı öğrenmeli. nitekim kaynak da çok. hele hele sağ ve sol açık bölgelerinde arayan buluyor. superlig hep söylüyorum adının aksine ironik şekilde oldukça düşük profilli bir lig. bu ligde yıldız olacak kanat oyuncusunu bulmak hiç zor değil. iyi bir transfer komitesi 3-5 milyon eu arası rakamlara rodrigues'in yerini doldurabilir. işte trezeguet. çok mu büyük yıldız. ismini bilen çok mu insan vardı kasımpaşa alırken. biz de benzer isimleri bulmalıyız.

    galatasaray'ın avantajı futbol piyasası öyle bir yükseldi ki, 300 milyon eu borç çok rahat kapatılabilir duruyor. en basit örneği rodrigues. alıyorsun 2-3 milyona. sonra 30 milyon eu'lar konuşuluyor. alıyosun 7-8 milyona ndiaye. 14-15 milyon eu'lar konuşuluyor.

    oyuncuyu çok seviyorum, fakat bu al sat işini de öğrenmeye mecburuz. modern futbolun en rahat yıldız çıkardığı mevki açıklar. esasında galatasaray gibi sürekli avrupa kupalarında vitrin yapan bir takım her sezon bu mevkiden bir yada iki transferden para kazanmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın